Програмата за младежки иновации на WWF България Panda Labs поставя

...
Програмата за младежки иновации на WWF България Panda Labs поставя
Коментари Харесай

До 28 март Panda Labs търси млади иноватори по темата Бъдещето на хранатa

Програмата за юношески нововъведения на WWF България Panda Labs слага началото на своя втори учебен срок – „ Бъдещето на храната “. В него природозащитници, ментори и десетки младежи от цялата страна един до друг ще търсят разновидности за стабилно и екологично произвеждане и доставяне с храна. към този момент е отворена, като крайният период за регистрация е 28.03.2021 година
Основните герои в програмата са младежи на възраст сред 15 и 25 години с афинитет към науката, технологиите, нововъведенията и/или предприемачеството. Те вземат участие в хакатон и работят в тимове сред 3 и 5 души, като търсят решения на световни екологични и обществени провокации. Младежите са насочвани от лектори от науката и бизнес средите, както и от доброволци-фасилитатори, и употребяват методологията „ дизайн мислене “, която предизвиква генерирането на ексцентрични и различни решения.

Отборите-победители, преложили най-впечатляващите хрумвания, получават опцията да се включат в мастърклас в границите на седмица и да учат и работят в най-съвременни лабораторни условия дружно с експерти от разнообразни сфери на науката, както и с представители на потвърдено сполучливи започващи компании. Основни критерии за установяване на спечелилите са: екипната работа, оригиналността на концепцията и доколко тя може да се приложи в действителни условия.

Първият хакатон на Panda Labs завърши преди дни. Двадесет тима, формирани от 88 амбициозни и изобретателни младежи, потърсиха решение на казуса с отпадъците. Те работиха в продължение на два дни и половина съвсем без отмора, с цел да завършат своите оферти. Огромната конкуренция затрудни експертното жури, което след съществени полемики открои истинската концепция за отопление посредством еко-капсули от кафе, както и основаването на две мобилни приложения, стимулиращи преработването на боклуци.

Третият учебен срок на тематика „ Бъдещето на подвижността “ ще бъде разгласен в края на април. Най-добрите хрумвания от всички семестри ще получат в началото финансиране в размер на 10 000 лева за основаване на първообраз на продукта или услугата, дело на младежите, както и за учредяване на старт-ъп.

Panda Labs e световна иновационна платформа за решение на някои от най-неотложните проблеми в международен мащаб в съдействие с авторитетни сътрудници от сферата на бизнеса, научните среди и неправителствения бранш. В България тя се организира с помощта на поддръжката на фондация “Америка за България” и Кауфланд.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР