Програмата на БНТ1 ще претърпи съществени промени поради извънредната ситуация

...
Програмата на БНТ1 ще претърпи съществени промени поради извънредната ситуация
Коментари Харесай

Повече филми и концерти по БНТ

Програмата на БНТ1 ще претърпи основни промени заради изключителната обстановка в страната. От „ Сан Стефано “ ще предложат на феновете повече игрални филми, концерти,  любопитни обстоятелства и персони от света на културата и изкуството. От тази седмица утринният блок стартира в 7 часа.  В събота, 21 март, започва ситкомът “Клиника на третия етаж ” - по два епизода от първи сезон от 10 до 11. В основните функции са Александър Косев, Христо Мутафчиев, Рени Врангова, Стефания Колева, Бианка Илич, Николай Урумов, Аким Акимов, Станислава Коцева, Анета Сотирова... Предаването “Денят стартира с Георги Любенов ” е с понижено времетраене. Отново в събота, 21 март, стартира излъчването и на детския и юношески сериал “Островът на сините птици ” от 19 часа - подобаващ е за цялото семейство.

В осем серии филмът ще ни води към вълшебния детски свят, изпълнен с пакости и копнежи, сниман по претекстове от романа " Островът " на писателя и драматург Александър Секулов. В неделя, 22 март, от 15 часа гледаме “Господин за един ден ” – страхотната комедия с Тодор Колев, Йорданка Стефанова, Ицхак Финци, Стоян Гъдев, Николай Пашов. Вечерта от 21 часа феновете ще могат да се разтоварят с “Мъже в командировка ” - трите занимателни новели за любовта са с Нейчо Попов, Невена Коканова, Иван Андонов, Жоржета Чакърова, Иван Налбантов, Бранимира Антонова, Георги Черкелов.

От идната седмица, 23-29 март, ще има по-съществената смяна в програмата. “Моят плейлист ” с Васил Върбанов стартира да се излъчва на повтаряне вместо в петък от 17 часа, в неделя от 17,30 часа - на мястото на Арена спорт, която отпада до края на април. На негово място в петък от 17 часа идва “Музика, музика ” от БНТ2- неизчерпаема съкровищница на мелодии и песни, гениални композитори и виртуозни реализатори. Пак по това време е и “В непосредствен проект ” - от 17, 30 часа, още веднъж от БНТ2: предаване за персони от света на културата и изкуството.

Друг акцент е излъчването на емблематичния  сериал “Капитан Петко Войвода ” - в събота, 28 март, от 21.00 часа. Историческата драма е с Васил Михайлов, Пламен Дончев, Стоян Гъдев, Продан Нончев, Димитър Йорданов, Дичо Дичев, Бистра Марчева, Никола Чиприянов, Евангелия Тупарова, Светозар Неделчев, Милко Минчев, Аспарух Николов, Васил Банов, Георги Фратев, Меглена Димитрова...

От 29 март феновете ще могат да се разнообразят с поредност от концерти - всяка неделя от 14 часа. Първият е на Силвия Кацарова.

Неделното БГ кино от 21 часа показва  премиерното заглавие “Лошо момиче ”. Една от най-новите родни продукции със специфичното присъединяване на националните състезателки по художествена гимнастика - Невяна Владинова, Катрин Тасева, Боряна Калейн, Ерика Зафирова, Петя Борисова, Галатея Герова. „ Лошо момиче ” е режисьорският дебют на Мариан Вълев („ Под прикритие ”), който е и сценарист на кино лентата.

Тази седмица в предаването " Музика, Музика " ще звучат единствено шлагери на една от най-ярките групи в България - Б.Т.Р. С история, по-дълга от сериал и с песни трансформирали се в класика, те ще ни посвирят " unplugged " и с лекост ще ни покажат какво значи класа. За новите планове, за идното турне и още куп забавни неща – на 22 март от 18, 30 по БНТ2.

Актуалната стратегия може да следите на нашия уебсайт www.bnt.bg (програма БНТ1, Българска национална телевизия 2, Българска национална телевизия 3, Българска национална телевизия 4).

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР