Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли,

...
Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли,
Коментари Харесай

Отпускат до 70 милиона лева на година за ясли, детски градини и училища

Програма за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, градини и учебни заведения за интервала 2020-2022 година утвърди Министерски съвет през днешния ден. Индикативният бюджет за актуалната година е до 70 милиона лв.. Същият размер средства са прогнозните бюджети и за всяка една от идващите две години – 2021 и 2022 година.
По програмата ще се финансира създаване на материална база, която подсигурява здравословните и качествени условия на образование в системата на предучилищното и учебното обучение. Предвижда се градеж на нови детски ясли, градини и учебни заведения в страната, както и продължение, надстрояване и реорганизация на съществуващи. По този метод ще бъде понижен дефицитът на свободни места. Ще се основат и предпоставки за сполучливото въвеждане на наложителното предучилищно обучение на децата, навършили 4-годишна възраст.
Благодарение на програмата се чака и повече учебни заведения да преминат към едносменен режим на образование, а осъществяването й ще се следи и координира от Министерството на образованието и науката.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР