ПРОГРАМА ЗА ХРАНИ И ОСНОВНО МАТЕРИАЛНО ПОДПОМАГАНЕЕВРОПЕЙСКИ СОЦИАЛЕН ФОНД ПЛЮС____________________________________________ ОПЕРАЦИЯ

...
ПРОГРАМА ЗА ХРАНИ И ОСНОВНО МАТЕРИАЛНО ПОДПОМАГАНЕЕВРОПЕЙСКИ СОЦИАЛЕН ФОНД ПЛЮС____________________________________________
ОПЕРАЦИЯ
Коментари Харесай

Община Хасково започва прием на заявления за включване в про...


ПРОГРАМА ЗА ХРАНИ И ОСНОВНО МАТЕРИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ
ЕВРОПЕЙСКИ СОЦИАЛЕН ФОНД ПЛЮС
____________________________________________


ОПЕРАЦИЯ BG05SFPR003-1.001 „ ТОПЪЛ ОБЯД “

О Б Я В А

Община Хасково уведомява всички заинтригувани лица, че отваря процедурата за банкет на заявки за включване в план „ Топъл обяд “ на територията на Община Хасково. Проектът се финансира от Програма за храни и главно материално подкрепяне 2021 – 2027 година от Европейски обществен фонд плюс.

Заявленията - заявления ще се одобряват в работно време в Салон за административно обслужване /Касов салон/ на Община Хасково от 03.10.22 година до 10.10.22 година /вкл./, като лицата кандидат-потребители по плана ще бъдат утвърдени от Държавно стопанско предприятие - гр. Хасково до запълване на броя от 700 консуматори.

Допустимите целеви групи избрани според Раздел II, член 6 от Наредба РД-06-53 от 17.09.2021 година за реда и изискванията за установяване на целевите групи по процедурата за кандидатстване са:
лица и фамилии без приходи или с ниски приходи, възрастни фамилии пенсионери и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски приходи, не могат да се устоят с тези приходи и имуществото си и не получават поддръжка от околните си; лица, обект на обществено подкрепяне, в това число и от кръга на лицата по член 4, алинея 1 от Наредбата, които са в неспособност да задоволят главните си витални потребности и за тях е открита потребност от спомагателна подкрепа; лица с ниски приходи, които заради налични увреждания или здравословни ограничавания са със затруднено или невероятно самообслужване, включително самотни лица с трайни увреждания с ниски персонални приходи от пенсия, за които няма подобаващ претендент за помощник по механизма персонална помощ; лица, които заради инцидентни условия са в затруднена и уязвима обстановка и за тях е открита потребност от този тип подпомагане; скитащи и бездомни лица.
Кандидатите следва да подадат следните документи:
1. Заявление-декларация по пример (Приложение 1 към Методиката);
2. Декларация за единодушие за откриване на данъчна и осигурителна информация. (Приложение 6 към Методиката) – попълня се от претендент – потребителите и от всички пълнолетни членове в техните фамилии.

*За облекчение на всички претендент - консуматори, документи ще се одобряват и във кметствата в съответните обитаеми места на Община Хасково, или може да бъде изтеглено от уеб страницата на общината –.  

Телефон за информация: 038 603 395
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР