Програма Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027) е официално одобрена от

...
Програма Развитие на човешките ресурси“ (2021-2027) е официално одобрена от
Коментари Харесай

ЕК одобри 3,8 милиарда лева за развитие на човешките ресурси в България до 2027 г. -

Програма „ Развитие на човешките запаси “ (2021-2027) е публично утвърдена от Европейската комисия и е първата стратегия в България, която получи " зелена светлина " от Брюксел, оповестяват от пресцентъра на Министерството на труда и обществената политика.

Чрез осъществяването на програмата „ Развитие на човешките запаси “ ще бъде предоставена поддръжка за развиване на работната мощ в България и превъзмогване на провокациите пред пазара на труда в идващите седем години. Освен това ще бъдат осъществени ограничения, с които ще бъдат обезпечени повече благоприятни условия за повишение на квалификацията, знанията и уменията на заетите. Най-уязвимите групи в обществото - безработни, хора с увреждания, хора, живеещи в беднотия, деца, възрастни, представители на ромската общественост ще получат поддръжка за пълноценно включване в икономическия и обществения живот на страната, показват от общественото министерство.

Бюджетът на програмата е в размер на повече от 3,8 милиарда лв.. Със сумата се чака да бъдат подкрепени над 740 000 души в България. Комплексна поддръжка ще получат също уязвимите хора и техните фамилии. Средства ще бъдат обезпечени и за социално-икономическата интеграция на хората в неравностойно състояние.

С бюджет от над 735 милиона лв. ще бъдат осъществени ограничения за информиране и обосноваване на неактивни младежи, включване в разнообразни типове претовареност - стажуване, чиракуване, образования и поддръжка при първа работа. Индивидуален метод и сложна поддръжка ще бъде оказана и за младежите в неравностойно състояние на пазара на труда.

Общо 20 милиона лв. ще бъдат ориентирани към планове за обществено изпробване, изпитване и използване на обществени нововъведения в региона на пазара на труда и на общественото включване.

Чрез оперативната стратегия на трудовото министерство ще бъде подкрепена и активността на Компетентностен център за обществени нововъведения, като по този метод ще бъде подкрепено развиването на обществени нововъведения в предприятията на обществената и солидарна стопанска система.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР