ПРОГРАМА.Община Асеновград отбелязва 146-тата годишнина от героичната гибел на българския

...
ПРОГРАМА.Община Асеновград отбелязва 146-тата годишнина от героичната гибел на българския
Коментари Харесай

Патриотични слова и вой на сирени за Деня на Ботев в Асеновград

ПРОГРАМА.

Община Асеновград отбелязва 146-тата годишнина от героичната крах на българския стихотворец и бунтовник Христо Ботев. В програмата за 2-ри юни са включени патриотични слова на възпитаници и учители. А тъкмо в 12:00 ч. из целия град ще се чуе тъжният писък на сирените в памет на Ботев и падналите за свободата и независимостта на България герои. Системите за ранно предизвестие и обявяване на популацията ще излъчат акустичен сигнал „ Въздушна заплаха ”, в продължение на две минути с спиране на шпации от 7 секунди.

Митингът поклонение ще стартира в 11:40 ч. пред паметника на безсмъртния бунтовник в Асеновград. Постаментът е разположен в парка до ОУ „Христо Ботев“. Там ще бъде изнесена литературна стратегия на възпитаници и учители от едноименното образователно заведение. Слово ще произнесе и Лилия Венева – шеф на същото учебно заведение.

Община Асеновград приканва жителите и гостите на Асеновград и обитаемоте места от района да спрат придвижването си, без значение дали са пешком, или с транспортно средство по време на излъчването на сигнала, с цел да бъде почетена паметта на героите. А поданици, при които са отседнали украинци, могат да ги предупредят и да им обяснят, че годишно на тази дата прозвучават сирените в памет на починалите за свободата и независимостта на България.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР