Прогнозите за спад на туристите през този сезон от 3

...
Прогнозите за спад на туристите през този сезон от 3
Коментари Харесай

Прогнозите за спад на туристите до 6% най-вероятно ще се оправдаят, призна Ангелкова

Прогнозите за спад на туристите през този сезон от 3 до 6 % най-вероятно ще се оправдаят, съобщи във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова след среща с контролни органи и представители на сектора.

Тя посочи, че съответните резултати ще станат известни до края на месеца.

"В момента сме на финала на създаване на съответния юридически механизъм, с цел да можем да осъществяваме тази самодейност. Предстои безусловно до десетина дни да го обявим, само че дано въпреки всичко работната група и главно юристите да си свършат работата, тъй като знаете, че нямаме право да дотираме, нито да субсидираме полети, защото сме страна членка на Европейския съюз и това напълно нарушава разпоредбите за държавна помощ, в случай че го създадем ", министър Ангелкова изясни във връзка създаването на механизма за поощряване на проведения туризъм

Министърът на туризма сподели още, че с изключение на 11 милиона за национална туристическа реклама, през идната година се чака да бъдат отпуснати още 15 милиона лв. за реализация на посочения механизъм.

Контролните органи са отчели спад на нарушаванията по време на сезона, като се изключи недоволства, свързани със сигнали от туристи за разминавания на качеството на ол инклузива с упованията им. По този мотив следва среща с представителите на сектора.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР