Прогнозите показват между 3 и 6 процента спад на туризма

...
Прогнозите показват между 3 и 6 процента спад на туризма
Коментари Харесай

Прогнозите на Ангелкова и бизнеса за туризма по Черноморието се различават доста

Прогнозите демонстрират сред 3 и 6 % спад на туризма в страната за цялата година, а на морския туризъм у нас – сред 5 и 8 %. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, съобщи БГНЕС.
" Правим всичко допустимо да притеглим интереса към записванията в последния миг към България “, увери министърът. Какво обаче споделя браншът като прогноза за туризма у нас - вижте в този материал!
" Стартираме създаването на специфичен механизъм, който следва да представим, за подкрепяне на проведения туризъм, както вършат в Гърция, Испания, Хърватия и Кипър, които са наши директни съперници в летния туризъм ", сподели още министърът, обяснявайки по какъв начин страната ще помогне. 
Ангелкова разяснява летния туристически сезон и отливът на туристи, който се следи на българското Черноморие.
" Още от началото на тази година обявихме, че ни чака един сложен туристически сезон, цялостен с провокации. Големи наши директни конкурентни дестинации като Турция, Тунис, Египет и други, имат сериозна политика във връзка с субсидиране и ориентиране на потока от туристи към тях ", съобщи Ангелкова.
Тя разяснява и тематиката със скъпите чадъри и шезлонги по родното Черноморие. " На уеб страницата на министерството има интерактивна карта, която направихме преди две години. В нея се виждат цените на чадърите и шезлонгите. Цените им са разнообразни на всеки един плаж. На някои места концесионери и наематели си разрешават такива безразсъдно високи цени, които ние изрично не поддържаме, само че пазарът дефинира цената ", акцентира Николина Ангелкова и увери, че министерството ще бъде извънредно строго в налагането на санкции и неустойки там, където бъдат установени нарушавания. Минала година за разнообразни нередности са наложени наказания в размер на общо над 450 хиляди лева и са прекъснати 6 концесионни контракта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР