Прогнозира се въздушните таксита да навлязат като транспорт през 2024

...
Прогнозира се въздушните таксита да навлязат като транспорт през 2024
Коментари Харесай

Европейците са разделени по отношение на въздушните таксита

Прогнозира се въздушните таксита да навлязат като превоз през 2024 и 2025 година в някои градове по света. Редица одобрени корпорации като Airbus, както и започващи съперници, доста от които подкрепени от автомобилни производители, се стремят да пуснат своите оферти на пазара, без значение дали са самостоятелни или пилотирани транспортни средства.

Според изследване на Агенцията за авиационна сигурност на Европейския съюз за това дали хората биха тествали въздушно такси, извършено в няколко европейски града демонстрира, че има особени разлики сред страните.

Очаква се въздушно такси да коства 25-50% повече от актуалните варианти за транспорт като Uber или локално такси, само че ще редуцира времето за път евентуално на половина.

Малко над половината от интервюираните в Будапеща и Милано (54%) споделят, че биха пробвали новия вид такси. Най-скептични са в района на Норвегия и Дания, където единствено 41% биха се възползвали от тази алтернатива.
 Снимка 602609
Безопасността е главното терзание на респондентите, както и шумът, да вземем за пример наоколо до места, употребявани за политане и кацане, както и световните екологични проблеми.

Според анализаторите тези опасения варират съгласно подгрупите, да вземем за пример опасенията за сигурността и шума се усилват леко с възрастта, образованието и приходите, до момента в който повече дами и по-младите интервюирани споделят, че имат опасения за околната среда.

Анкетираните считат, че градската въздушна подвижност, употребена за транспорт на пасажери, би била най-полезна за превъзмогване на дълги дистанции. 41 на 100 считат, че въздушните таксита биха били много потребни като транспортни услуги до летища, а 36% загатват пътешестване от крайни квартали до центъра на града.

Някои считат, че въздушно такси би било положително за разглеждане на забележителности.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР