Прогнозира се, че китайските туристи ще извършат близо 160 милиона

...
Прогнозира се, че китайските туристи ще извършат близо 160 милиона
Коментари Харесай

160 милиона пътувания се очаква да бъдат направени в Китай за Празника на труда

Прогнозира се, че китайските туристи ще извършат близо 160 милиона пътувания през почивните дни за Празника на труда, защото тази година той бе продължен и провокира вълна от възторг за пътешестване измежду локалните, заяви Радио Китай.

Миналия месец, Държавният съвет на Китай разгласи, че тази година формалните почивни дни за празника ще бъдат 4, за разлика от предходни години, когато бяха 1 или 3.

От излизането на решението, онлайн търсенето на известни туристически дестинации регистрира взрив, споделя представител на една от най-големите платформи за туризъм в Китай Ctrip. Големи данни на организацията разкриват, че продажбите на самолетни билети за празника са се нараснали внезапно в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Данните демонстрират още, че в челната десятка по известност са градовете Чънду, Ханджоу, Сиан, Кунмин, Чунцин, Шанхай, Нандзин, Пекин, Сямън и Саня.

Много от локалните възнамеряват да изискат спомагателни три дни отпуск от 23 до 30 април, с цел да си удължат ваканцията до 8 дни и пътуват в чужбина. Така да вземем за пример, продажбите на билети за Франция са се нараснали с 18% на годишна база за Празника на труда. По-близки задгранични дестинации като Япония, Тайланд и Индонезия също се радват на известност измежду китайците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР