Прогноза за времето - 20 август, събота През деня в

...
Прогноза за времето - 20 август, събота През деня в
Коментари Харесай

Лудо време днес: Жеги до 38°С, но идват и проливни дъждове, гръмотевици и градушки - вижте къде!

Прогноза за времето - 20 август, събота

През деня в събота ще е най-вече слънчево. В следобедните часове над планинските региони от Западна и Южна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на доста места над Западна и елементи от Централна България до вечерта ще паднат проливни превалявания. Ще има условия и за градушки и шквалови феномени. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток, предвиждат синоптиците от Meteo Balkans.

Явленията ще останат дейни и през нощта против неделя, а тук-там в оградената част от страната и Балканите ще има условия за обилни превалявания, като тук-там те могат да надминат 50-60л/кв.м

Максималните температури ще останат високи и ще са сред 35-38°С, най-високи в Дунавската низина – до 37-38°С.

Времето по Черноморието

Днес ще е най-вече слънчево и топло. Максимални температури на въздуха – 29-33°. Температурата на морската вода – 24-26°.Вълнението ще е едва – до 1-2 бала.

Времето в София

През деня в столицата ще е най-вече слънчево и топло. Следобед ще се развива купесто-дъждовна облачност и до вечерта ще паднат проливни превалявания, съпроводени от гръмотевици. Очакваните минимални температури ще са към 17°С, а оптималните – до 34°С.

Времето в планините

Няма да е уместно за разходки и туризъм. Повишава се вероятността от неочаквани покачвания на равнищата на реките зареди интензивни превалявания. Карайте деликатно по проходите!

Следобед в масивите от Западна и Южна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там до вечерта ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър, най-вече от югоизток. Максималните температури на височина 1200-1300 метра ще надминат 26°, на 2000 метра – към 19°.

Времето на Балканите

Високият циклон, позициониран над Адриатическо море и елементи от Западните Балкани, ще се придвижва на изток и ще се откри над Сърбия и част от Западните Балкани. Под негово въздействие атмосферата ще е мощно нестабилна, като денят на доста места ще стартира със слънчево време, само че в следобедните часове времето ще се скапва.

Ще остане доста топло, като дневните температури на доста места ще надминават 32-35°С.

Комбинацията на много богат на влага партерен граничен пласт и високите дневни температури ще ускори неустойчивостта над тези региони. Във височина изискванията също ще са удобни, като някой модели чертаят в пласта 0-6 км. вятърен срез до 15 м/с. Повишават се показателите за вероятни суперклетъчни стихии и даже показателят за едра по мярка градушка.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР