Прогноза за оскъпяването на стоките заради въвеждането на тол такси

...
Прогноза за оскъпяването на стоките заради въвеждането на тол такси
Коментари Харесай

Превозвачи прогнозират негативни ефекти от тол таксата по второкласните пътища

Прогноза за оскъпяването на стоките поради въвеждането на тол такси за второкласните пътища у нас беше направена от Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи:

" Превозвачите при всички положения ще преминат през един потрес, който ще се отрази в границите на няколко месеца, изключително в дребните и междинните компании, които разполагат с малко транспортни средства, тъй като заплащанията по транспортните услуги нормално стават сред 30 и 90 дни, т.е. те ще изгубят оборотни средства от една страна, само че когато вкарат активността си след анексиране на контракти по този начин, както би трябвало да бъде, цената ще се заплати от крайния консуматор. По наши калкулации всеки български жител ще би трябвало да заплати по 500 лв. на годишна база ".

Второкласната пътна мрежа у нас става платена за тежкотоварните коли от началото на юли, като цената за прекосяване на километър ще е от 2 до 7 стотинки. Йордан Арабаджиев предизвести още, че въвеждането на тези такси ще докара и до компликации за по-малките транспортни компании. Той уточни, че в Европа такса за този клас пътища не се заплаща.

" Всички транспорти, които ще се правят по второкласните пътища, ще бъдат обложени с такива такси и респективно всички цени на стоките, транспортирани по такива пътища, ще бъдат нараснали и това ще се отрази върху крайния консуматор, а точно върху българския жител ".

От сектора упорстват тол системата да не бъде разширявана и желаят помощ от страната поради поскъпващите горива.

Тазседмичната среща с премиера Кирил Петков се провали и превозвачите възнамеряват за идната седмица национални митинги.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР