Профсъюзите в Италия провеждат днес общонационална стачка. Тя е против

...
Профсъюзите в Италия провеждат днес общонационална стачка. Тя е против
Коментари Харесай

Стачка в Италия против бюджетния план за 2023 година

Профсъюзите в Италия организират през днешния ден общонационална стачка. Тя е срещу бюджетния проект на държавното управление за идната година. Одобрен частично от Брюксел, посочващ корекции, той би трябвало да бъде признат от италианския парламент до края на годината.  

Двата огромни профсъюза - Италианска конфедерация на труда CGIL и Италиански съюз на труда UIL, обявиха:  " Проектът на закона за бюджета  е неверен и ще докара до опустошителни резултати върху работещите и пенсионерите, които се борят с ежедневните разноски, изправени пред унищожаването на права и на посягане против достолепието на хората ".

Центърът на митинга е в Рим на площад " Мадона ди Лорето ", където изявления ще създадат ръководители на двата синдиката. Митинги и протестни шествия  ще има и в  други  градове.

Стачката на обществения и градския превоз според от района е от 4 или 8 часа,  в останалите държавни и частни браншове е от 24 часа.

Персоналът на бензиностанциите по цялата магистрална мрежа също протестира от вторник до довечера. Причината е в необичайно високите цени на горивата и кетъринга поради скъпите концесии на притежателите на автомагистралите. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР