Профсъюзът на машинистите GDL в Германия заяви в сряда, че

...
Профсъюзът на машинистите GDL в Германия заяви в сряда, че
Коментари Харесай

Железничарите в Германия отново стачкуват

Профсъюзът на машинистите " GDL " в Германия съобщи в сряда, че ще стачкува от четвъртък следобяд до петък вечерта, защото разногласието за заплатите с железопътния оператор " Deutsche Bahn DBN.UL " продължава. 

Стачката ще стартира в четвъртък в 18 ч. локално време за товарните транспорти и в 22 ч. за пътническите влакове. И ще завърши в петък в 22 ч., оповестиха от профсъюза. Освен " Deutsche Bahn ", стачката се отнася и за районните железопътни оператори " Transdev ", " AKN Eisenbahn " и " City-Bahn Chemnitz ".

В края на ноември " GDL " приключи договарянията с " Deutsche Bahn " и разгласи нова стачка. В същото време синдикатът инициира гласоподаване за безсрочна стачка, резултатите от което би трябвало да бъдат известни преди Коледа.

" GDL " упорства за понижаване на работното време от 38 на 35 часа седмично за работещите на смени, както и за нарастване на заплатата с 555 евро на месец и еднократен бонус за компенсиране на инфлацията в размер на 3000 евро.

" Deutsche Bahn " отхвърля желаното понижение на работното време заради дефицит на работна ръка и предлага 11% нарастване на заплатите и възнагражденията за период на груповия трудов контракт от 32 месеца. " GDL " отхвърли предлагането.

Синдикатът на машинистите към този момент организира 20-часова стачка в " Deutsche Bahn " в средата на ноември.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР