profit.bgЗайън Уилямсън, избор номер едно в тазгодишния драфт на NBA,

...
profit.bgЗайън Уилямсън, избор номер едно в тазгодишния драфт на NBA,
Коментари Харесай

Новобранец в НБА подписа с Jordan за 75 млн. долара

profit.bg

Зайън Уилямсън, избор номер едно в тазгодишния драфт на NBA, подписа апетитен спонсорски контракт без даже да е изиграл нито един формален мач в лигата на най-хубавите баскетболисти в света.

Източник разкрива, че Уилямсън е подписал контракт с Jordan Brand за сумата от 75 млн. $ за период от 7 години, предава Forbes.

„ Чувствам се блажен да бъда част от фамилията на Jordan Brand ”, споделя 201-сантиметровият играч в изказване, публикувано посредством ESPN.

„ От дете бленувам да стигна до лигата и да имам принос към играта сходен на този, който Майкъл Джордън е имал и продължава да има и през днешния ден. Той беше един от тези специфични спортисти, които следях ”, споделя той. 

„ Невероятната убеденост на Зайън, неговият темперамент и игра са вдъхновяващи. Той е значима част от новите гении, които ще оказват помощ в отвеждането на марката в бъдещето. Той ни сподели, че ще „ шокира света ” и помоли да му повярваме. Повярвахме му. ”, разясняват от марката.

Уилямсън се контузи през февруари, поради дефектни кецове Nike, вследствие на което пропусна остатъка от постоянния сезон при колежаните.

„ Гарантирам, че договорът щеше да е за 100 млн. $, в случай че беше попаднал в Ню Йорк или Лос Анджелис. Има разлика в градовете, няма спор по този въпрос ”, разяснява анализатора Сони Вакаро. Уилямсън бе определен от тима на Ню Орлиънс Пеликанс, който не е от най-големите пазари в NBA, а самият тим не може да се похвали с огромни триумфи.

Междувременно, анализатори предсказват, че Уилямсън може да завоюва над 1 милиарда $ през кариерата си.

„ Зайън Уилямсън ще изкара 1 милиарда $, играеки баскетбол без никакви старания ”, споделя Франк Фрасила, анализатор в ESPN.

Само трима спортисти са изкарвали толкоз доста пари през кариерата си – Майкъл Джордан, Тайгър Уудс и Флойд Мейуедър. Очаква се и Леброн Джеймс на даден стадий да се причисли към този извънреден клуб.

Разбира се, прогнозата не включва единствено парите, които Уилямсън ще завоюва на игрището, само че и тези, които може да генерира от реклами и спонсорства.

Спокойно може да се каже, че Уилямсън е спортист уникален, като към този момент радва над 3.9 млн. почитатели в Instagram и 391 хиляди в Twitter.

Уилямсън има и харизма, която несъмнено ще му помогне да завоюва огромен рекламен контракт на даден стадий.

„ През кариерата му е изцяло допустимо всичко да се подреди съвършено ”, споделя Боб Дорфман, специалист по състезателен маркетинг в Baker Street Advertising.

По думите му, Уилямсън седи добре пред камера и показва разсъдък.

Сравненията с Леброн Джеймс са неизбежни и в случай че Уилянсън успее да се приближи до превъзходството на Джеймс, то достигането на кота 1 милиарда $ е изцяло допустима, прибавя Дорфман.

 



 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР