profit.bgОбичате ли да наблюдавате на живо играта на любимите си

...
profit.bgОбичате ли да наблюдавате на живо играта на любимите си
Коментари Харесай

Единственият стадион в света, през който минава влак

profit.bg

Обичате ли да наблюдавате онлайн играта на обичаните си спортни тимове или състезатели?

Стадионът няма нищо общо с прекарването пред тв приемника - шумът, тълпата, играта, всичко това способства за тръпката.

Затова си представете какъв брой вълнуващо би трябвало да е прекарването на феновете, които гледат играта на TJ Tatran Čierny Balog против гостуващи тимове, когато тя е прекъсвана от остарял трен, който се движи из стадиона сред трибуните и терена.

Този общински стадион в Черни Балог в Словакия е единственият в света, през който минават същински железопътни релси, показва Amusing Planet.

Черни Балог е огромна община - конгломерат от тринадесет села, който е един от центровете на антинацисткото Словашко национално въстание по време на Втората международна война.



Историческата теснолинейка е издигната при започване на 1900-те години, в началото за превозване на дървесина сред Черни Балог и Хронек.

По-късно тя е разширена, а доникъде на 20-и век железопътната линия е с обща дължина от близо 132 000 километра и е най-голямата железопътна мрежа в Чехословакия.

Когато е издигната през 1914 година, на мястото на днешния стадион няма футболно игрище. То е построено по-късно, когато селището се разраства.

През 1982 година железопътният превоз престава да действа, само че 10 години по-късно стартира да работи още веднъж като туристическа железопътна железница.

Днес тя се простира на 17 километра.

Футболният стадион принадлежи на локалния клуб TJ Tatran Čierny Balog. Той е дребен, единствено с две трибуни от едната страна. Релсите минават непосредствено пред тях.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР