profit.bgМилиардерът Бил Гейтс е известен с работохолизма си.В началните дни

...
profit.bgМилиардерът Бил Гейтс е известен с работохолизма си.В началните дни
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Не правете това, когато стартирате бизнес

profit.bg

Милиардерът Бил Гейтс е прочут с работохолизма си.

В началните дни на Microsoft той работел през уикендите и в никакъв случай не излизал във почивка.

Това са част от саможертвите, които всеки, който започва нов бизнес, би трябвало да прави, в случай че желае да успее, счита Гейтс.

Думите на милиардера пристигнаха по време на събитие от предходната седмица, на което Гейтс дискутира процесите по учредяване на компания дружно с създателя и изпълнителен шеф на Eventbrite Джулия Харц.

Гейтс приказва за своята работна нравственос, когато към момента е бил в двадесетте си години.

„ Ввярно е, че нямам доверие в уикендите, нямам доверие във ваканциите ”, споделя той, представен от TechCrunch.

„ Познавах регистрационните номера на всички, тъй че можех да ви кажа по кое време през последния месец техният номер е бил и си е отпътувал от паркинга ”, споделя той.

Дори откакто почнал да почива от време на време, откакто минал 30-ата си годишнина, Гейтс траял да отсвоява възгледите си за здрава работа.

„ Имах много упорита позиция, че би трябвало да има огромни саможертви по време на ранните години, изключително когато човек се пробва да свърши инженерни неща, тъй че те да се осъществят ”, споделя Гейтс.

По думите му, хората обаче могат да се подхлъзнат по тази концепция и да митологизират рисковата работа, което несъмнено не е целесъобразно за всеки.

Бил Гейтс е вторият най-богат човек в света, като понастоящем има към 107 милиарда $. Той е съосновател на Microsft през 1975 година и има 1% от бизнеса в наши дни.

В същия диалог Гейтс признава и най-голямата си неточност във връзка с Microsoft – не е основал Android. По думите му, това, че компанията не е съумяла да сътвори съперник на iOS на Apple, е неточност, възлизаща на 400 милиарда $.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР