profit.bgМасивна стена от прах и пясък, която обгради столицата на

...
profit.bgМасивна стена от прах и пясък, която обгради столицата на
Коментари Харесай

Пясъчна стена, висока стотици метри, обгради столицата на Нигер

profit.bg

Масивна стена от прахуляк и пясък, която обкръжи столицата на западноафриканската страна Нигер в понеделник, оцвети небето в алено и ужаси жителите.

Кадри демонстрират извисяващата се на доста метри над земята пясъчна стена, надвиснала над град Ниамей.

Пясъчната стихия удря региона към 14 ч. в понеделник, а локалните медии, представени от Fox News, оповестяват, че въздушният трафик краткотрайно е спрян, преди да се излеят проливни дъждове.

 

Снимки, оповестени в обществените медии, демонстрират приближаващата се стена от пясък, спускаща се над града.

Жителите споделят, че бурята е трансформирала деня в нощ, а пясъкът е придавал на небето оранжев цвят. 

Нигер е известна с честите пясъчни стихии, които разнасят сахарския пясък през страната и отвън нея, към Атлантическия океан.

Обикновено те са най-чести от януари до април, през сезон, прочут като Harmattan.

Според Световната метеорологична организация бурите нормално се появяват, когато мощни ветрове вдигнат огромни количества пясък и прахуляк от голи, сухи почви в атмосферата.

Освен основаването на проблеми с видимостта и закъсненията при пътешестване, прахът, който се носи във въздуха, също по този начин съставлява " сериозен риск " за здравето.

Освен въздействието на частиците му върху човешките органи, посредством праха могат да се придвижват и някои инфекциозни болести, като менингококов менингит.

Пясъчните стихии са най-голяма опасност за автомобилистите, защото стената от прахуляк и парчета може да е дълга километри и висока стотици метри. Те се появяват ненадейно и  могат да създадат изискванията на пътя изключително рискови.



 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР