profit.bgИзследователи откриха нова уязвимост в браузъра Internet Explorer. Тя е

...
profit.bgИзследователи откриха нова уязвимост в браузъра Internet Explorer. Тя е
Коментари Харесай

Хакери се научиха да крадат данни през Internet Explorer

profit.bg

Изследователи откриха нова накърнимост в браузъра Internet Explorer. Тя е обвързвана с метода, по който програмата обработва MHT-файловете.

Проблемът е в това, че тези файлове Windows отваря автоматизирано благодарение на Internet Explorer.

По този метод може да пострадат всички консуматори на Windows, даже тези, които всекидневно употребяват други браузъри. Хакерите изпращат развалени MHT-файлове по пощата или месиндържите.

Когато потребителят клика на тях, системата отваря файловете благодарение на общоприетия браузър. Уязвимостта в него разрешава на хакерите по-късно да наблюдават дейностите на потребителите в Windows и да крадат данни.

Проблемът визира Windows 7, Windows 10 и Windows Server 2012 R2. Засега рискът може да бъде преодолян по два метода – да се изключи Internet Explorer или да се настрои отваряне на файловете MHT с различен браузър.
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР