profit.bgФренският милиардер Бернар Арно вчера за малко беше най-богатия човек

...
profit.bgФренският милиардер Бернар Арно вчера за малко беше най-богатия човек
Коментари Харесай

Французин за кратко беше най-богатия човек в света

profit.bg

Френският милиардер Бернар Арно през вчерашния ден за малко беше най-богатия човек в света.

Около 17:30 часа българско време акциите на неговия конгломерат за първокласни артикули LVMH нарастнаха до 458.46 $, с което персоналното положение на Арно надвиши това на създателя на Amazon Джеф Безос.

Това обаче не продължи дълго. До затварянето на щатския пазар в 23 часа българско време акциите на Amazon бяха поскъпнали с 0.7%.

Арно завърши деня с персонално положение в размер на 109.3 милиарда $, съгласно класацията на милиардерите на Forbes в действително време.

Състоянието на Безос пък беше 110.1 милиарда $. Въпреки това Арно остава твърдо пред Бил Гейтс (107.8 милиарда долара), който изпревари на втората позиция в петък.

Това не е първият случай, в който Арно изпреварва Гейтс. През ноември той съумя на няколко пъти да се изкачи до второто място в класацията, с помощта на поскъпващите акции на LVMH.

Цената на книжата на компанията се колебае, откакто  Арно подписа договорка за придобиването на американската бижутерийна компания Tiffany & Co. на 25 ноември , само че като цяло нарастват с над 4% след оповестяването на договорката.

Това включва и растеж в цената от близо 3% от предишния четвъртък, което оказа помощ на Арно да забогатее с 3.3 милиарда $ в последните две дни.

Арно беше показан на корицата на ноемврийското издание на списание Forbes. В изявлението си за изданието той приказва за първите си стъпки в бизнеса през 70-те години на предишния век и за пътя му към основаването на LVMH.

Компанията с годишни продажби в размер на 52 милиарда $ има 75 марки, измежду които Louis Vuitton, Moët & Chandon и Christian Dior, както и мрежа от над 4 590 магазина по целия свят.

Придобиването на Tiffany за 16.2 милиарда $ е най-голямото за LVMH до момента. Съгласно изискванията по договорката LVMH ще придобие именита бижутерийна компания против 135 $ на акция в брой.

Тя се чака да бъде финализирана в средата на 2020 година, съгласно LVMH. До тогава Арно може да е най-богатият човек в света - още веднъж.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР