професор в столичния квартал Овча купел ще търси отговорност от

...
професор в столичния квартал Овча купел ще търси отговорност от
Коментари Харесай

Нахапаният от питбул професор ще съди собственика му: Анцугът ми беше напоен с кръв, а той си тръгна

професор в столичния квартал „ Овча купел ” ще търси отговорност от притежателя на кучето в съда и в персонално качество. „ Следите дълго ще останат, изключително психическата контузия ”, сподели пострадалият проф. Иво Панов от Съюза на преводачите по. Той е с рана под коляното, имал е шанс, че няма наранена артерия или сухожилие.

Проф. Панов се надява полицията да извърши своите отговорности. Всичко е почнало, откакто питбулът е захапал кучето на професора.

„ Успяхме да ги разделим. Аз се отдалечих и след 10-15 минути пътищата ни се срещнаха още веднъж. Спирам и изчаквам да мине, само че виждам, че питбулът е пуснат и му споделих да го върже. Кучето още веднъж потегли към нас. Казах му: „ Вържи го кучето, някой ден ще го гръмнат ”. Той го върза, само че му даде команда и двамата ме нападнаха ”, описа проф. Иво Панов.

„ Нямах време да мисля, паднах, най-вероятно за секунда съм изгубил схващане, тъй като в идващия миг видях двама мъже, които ни следиха, а той държеше питбула на мотива над мен и продължаваше да крещи ”, добави той.

„ Бях в потрес, нищо не запомних от това, което крещеше, видях, че спортният екип ми беше пропит с кръв. Без да попита нищо, притежателят на питбула потегли незабавно, без да се обърне ”, сподели още пострадалият.

Проблемът не е в породата, казусът е постоянно в притежателите, сподели Явор Гечев от фондация „ Четири лапи ”. По думите му кучето е било подготвено целеустремено да атакува хора, което е извънредно рисково, незаконно и би трябвало да бъде преследвано от закона с всички нужни ограничения и средства.

„ Би трябвало да бъде формирано досъдебно произвеждане, има текстове в Наказателния кодекс, които вменяват наказателна отговорност на притежателите на домашни любимци, които не са положили грижи и в резултат на това са настъпили телесни повреди за трета страна ”, акцентира Гечев.

Според него кучето би могло да бъде отнето, само че казусът е, че стопанинът ще си вземе ново куче, ще го образова по същия метод и то може да нападне различен човек. Решението е наказателна прговорност, присъда и затвор, безапелационен е Гечев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР