Професор по физика в университета в Кънектикът твърди, че е

...
Професор по физика в университета в Кънектикът твърди, че е
Коментари Харесай

Физик се готви да се върне в миналото

Професор по физика в университета в Кънектикът твърди, че е съумял да създаде машина на времето, оповестява The Guardian. Ученият Роналд Малет стартира да се интересува от способността да управлява времето, когато татко му умира. Тогава той е единствено на 10 години. Обича да чете Хърбърт Уелс и Айнщайн. Младият американец взема решение, че ще посвети целия си живот на физиката и ще построи машина на времето.

На 77-годишна възраст Роналд Малет афишира, че е намерил решение на казуса. Според него основата е " извъртане " на време-пространството благодарение на пръстен от въртящи се лазери. В резултат е допустимо основаване на времева примка, която би разрешила пътешестване в предишното. Американецът е сигурен, че въртенето на черните дупки предизвиква кривината на времето. Но защото те се намират надалеч от Земята, е належащо да се откри " аналог " на черна дупка.

„ Да приемем, че сега имате чаша кафе пред вас. Започнете да разбърквате кафето с лъжица. Започна да се върти, нали? Това прави една въртяща се черна дупка. В теорията на Айнщайн пространството и времето са свързани между тях. Ето за какво се назовава време-пространство. Черната дупка се върти, това в действителност ще провокира деформиране на времето “, споделя Малет.

Той е уверен, че може да е намерил изкуствена опция в устройство, наречено пръстеновиден лазер, което може да създаде натоварен и непрестанен въртящ се лъч светлина.

„ Светлината може да сътвори гравитация и в случай че гравитацията може да повлияе на времето, тогава самата светлина може да повлияе на времето “, изяснява ученият.

Мнозина считат, че почетният професор от университета в Кънектикът е взел решението напряко от книгата на Хърбърт Уелс. Година откакто изгубва татко си, Малет чете „ Машината на времето “ и получава просветление, че ще построи своя лична машина на времето, с цел да се върне в 1955 година и да избави живота на татко си.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР