Професор д-р Христо Мермерски е автор на 30 книги в

...
Професор д-р Христо Мермерски е автор на 30 книги в
Коментари Харесай

Професор Мермерски: Пловдивският домат пази от рак!

Професор доктор Христо Мермерски е създател на 30 книги в региона на целебното и здравословно хранене, националната и естествената медицина. В съавторство със сина си доктор Йонко Мермерски е издал книги в региона на лечебните качества на над 200 храни и билки. Работи в региона на естествената и националната медицина от 1957 година Описал е наличието на хранителни субстанции и детайли в 100-те най-лечебни и най-любими на българите храни, както и заболяванията, които те предотвратяват и лекуват. Изложеното в книгите му се базира на проучвания в 152 лаборатории, университети, научни институти. Бил е зам.-министър на земеделието и консултант по биологичните науки, технологиите и селското стопанство в българското посолство във Вашингтон. Живял е 10 години в Съединени американски щати и е преподавал в американски университети, в Европа, Судан и Етиопия. Като учител, преподавател, откривател е гостувал допълнително от 150 университета в Съединени американски щати, Русия, Европа, Африка и Азия.

В пика на жегите той поучава да не позволяваме никога претопляне на организма, а изключително деликатни да бъдат хората с проблеми в сърдечно-съдовата и дихателната система, тъй като това може да докара до инсулт или инфаркт, написа retro.bg.

„ Трябва да се употребяват колкото може повече зеленчуци и плодове. Сега е сезонът на дините – най-разхлаждащият плод, именуван кралица на пустинята.

 Професор Мермерски: Пловдивският домат пази от рак! Професор Христо Мермерски

Само 250 грама любеница обезпечават дневната доза витамин С и витамин А.

Няма проблем да се употребява и кг любеница, тогава организмът ще бъде охладен и презареден с витамини. Това е изключително значимо в пика на жегите “, разяснява експертът.

На хора, които имат проблеми със сърцето и храносмилателната система, той предлага да употребяват настърган дребен морков, който обезпечава витамин А.

Ако такива прекалят с дозата синтетичен витамин А, ще получат главоболие и болки в черния дроб. Той продължава да твърди, че доматът е най-силната суперхрана. „ В региона на Пловдивско и Пазарджишко виреят най-вкусните домати, а 100 грама употребяван домат обезпечава освен витамини А и С, само че и ликопен, който пък има мощно противораково деяние “, безапелационен е проф. Мермерски.

Според него факторите, от които зависи дълголетието, са два  – генетическата причинност и методът на хранене. „ Най-уникалният метод е лекуването посредством хранене. Едва на второ място е лекуването посредством билки, на трето – посредством сокове, на четвърто – посредством филтриране на организма, на пето – посредством придвижване и физически извършения.

Преди повече от 120 година при 6 милиона население и нулево здравно обслужване сме имали 2460 столетници. Сега публично имаме едвам 171 столетници и живеем най-кратко в Европа – даже албанци, македонци, босненци живеят от 2 до 4 години по-дълго от нас “, изяснява медикът. Той приканва и да не прекаляваме с месото, а да гледаме да го заменяме с по 40 грама ядки дневно, от които можем да си набавим същите потребни субстанции, само че без да вредим на най-важните органи в тялото.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР