Професионалният успех винаги е зависел от способността на хората да

...
Професионалният успех винаги е зависел от способността на хората да
Коментари Харесай

Отвъд границите

Професионалният триумф постоянно е зависел от способността на хората да основават граници. Като се има поради сегашното положение на света, в който живеем, психологичното ни здраве също зависи от построяването на граници.

Докато доста от нас се борят по едно и също време със напрежението, произхождащ от потребността да прекарваме повече време у дома, и с новите провокации, които пандемията внесе в работното всекидневие, способността да даваме преимущество на личните си потребности и да знаем по кое време да споделяме „ не “ се трансформира в главно умеене за самозапазване.

Както написа психотерапевтът Ани Райт в своя блог: „ здравите граници могат да се отразят положително на доста неща – от равнищата ни на сила до нашето самочувствие, от банковите ни сметки до качеството на нашите връзки “. Много хора обаче изпитват огромни компликации при задаването на тези граници. Как може да разберете, дали неналичието на такива граници способства за напрежението, под което сте сложени? Райт предлага дълъг лист със признаци за неналичието на граници. Ето няколко от тях.

Чувствате непрекъснато незадоволство

Ако изпитвате мощно незадоволство от работата, която вършите, то това е добър знак, че въобще не е би трябвало да приемате тази задача. „ Неудовлетворението е явен знак, че сте минали границите си и че способността ви да разпознавате тези граници се нуждае от повече работа “, споделя Райт.

Осъждате непознати решения

Какво общо има осъждането на непознати решения с вашите лични граници? Райт изяснява със следния образец:

„ Ваш другар ви се обажда рано заран, с цел да ви каже, че анулира общите ви проекти за през днешния ден, тъй като не в въодушевление. Съответно вие си мислите, че той се държи егоистично и скрито се надявате, че ще можете да вземете същото решение в бъдеще. Вие обаче не си позволявате да го извършите, тъй като смятате, че това не е „ верен “ или „ виновен “ метод. Когато неоправдателното ни мнение за непознатите решения и тайното ни предпочитание да имаме опцията да вземем същия избор се комбинират, това е знак, че човек прави компромис със личните си граници “, разяснява тя.

Държите се като хамелеон

Нормално е да приспособявате метода си на показване и поведение според от обстановката (не говорите с сътрудниците си по същия метод, по който говорите с вашият съпруг/а), само че не би трябвало да изменяте вашата еднаквост, с цел да се харесвате на другите. „ Ако се превърнете в това, което другите желаят да бъдете – като персона, желания, характер и даже осанка, то би трябвало да помислите съществено за основаването на по-здрави граници “, поучава Райт.

Завиждате на прямотата на другите

Ако първата ви реакция във връзка с човек, който не си мери думите и споделя това, което му е на мозъка, е да поискате да можете по-открито да споделяте вашите усеща и мисли, то би трябвало да започнете да изразявате по-ясно вашите стремежи и потребности.

Постоянно сте ядосани

Ние сме склонни да възприемаме гнева като реакция към държанието на другите, само че доста проучвания демонстрират, че той в действителност произтича от вътрешните ни прочувствени битки. Райт споделя, че „ гневът е знак за това, че някаква наша потребност не е задоволена или че границите ни са преминати “. Проблемът може да идва от държанието на различен човек или от личната ви некадърност да зададете ясни граници.

...........................

Джесика Стилман , бизнес блогър, за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР