Професионалният футбол в Англия може да бъде подновен при закрити

...
Професионалният футбол в Англия може да бъде подновен при закрити
Коментари Харесай

Професионалният спорт в Англия се подновява от 1 юни при закрити врати

Професионалният футбол в Англия може да бъде възобновен при закрити порти от 1 юни, само че феновете може да не посещават стадионите, до момента в който не бъде открита ваксина против ковид, оповестиха от английското държавно управление.

Според тяхната карта за последователно разхлабване на изключителното състояние, която бе оповестена в понеделник следобяд, сложи на напред във времето изискванията, при които разнообразни действия могат безвредно да се проведат.

Втора стъпка от проекта, който не може да започва преди 1 юни, включва „ разрешението за осъществяване на културни и спортни събития при закрити порти за лъчение, до момента в който се заобикаля рискът от огромни обществени контакти “. Клубовете от Висшата лига ще проведат среща в понеделник, на която да обсъдят още веднъж подновяването на сезона в Премиършип, който бе прекратен в средата на март след позитивната проба на мениджъра на Арсенал Микел Артета.

Англия е една от най-засегнатите от ковид европейски страни с близо 32 000 жертви на болестта. Играчи от разнообразни клубове са обезпокоени от концепцията за възобновяване, а няколко клуба, в това число Брайтън и Уест Хем, към този момент се оповестиха срещу концепцията за осъществяване на оставащите 92 срещи до края на шампионата на неутрални игрища. Изчислено е, че клубовете ще изгубят 1 милиарда паунда, в случай че сезонът бъде преустановен, 760 млн. от телевизионни права.

По-рано, Уимбълдън бе анулиран за първи път в спокойно време, а с него и целия сезон на трева. Същата орис сполетя и Бритиш Оупън по голф. Световното по снукър бе преместено от обичайния си слот през април-май за юли-август и получи след днешното изказване на държавното управление зелена светлина за осъществяване при закрити порти в шефилдския спектакъл Крусибъл.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР