Професионални велосипедисти печелят състезания у нас и в чужбина, но

...
Професионални велосипедисти печелят състезания у нас и в чужбина, но
Коментари Харесай

Професионални велосипедисти печелят състезания без подкрепата на държавата

Професионални велосипедисти печелят надпревари у нас и в чужбина, само че без поддръжка от страната.

Целеустременост, неизменност и отдаденост - трите най-важни качества за положителния планински колоездач. Алекс Алексиев печели първото си велосъстезание едвам 13-годишен.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Доста пъти съм ставал първенец на България като юноши, за мъже също. В чужбина имам извоювани стадии от разнообразни обиколки – на Сърбия и еднодневно съревнование в Мароко. В Румъния имам много положителни класирания, във Франция имам извоювани състезания”, споделя Александър.

Снимка: btvnovinite.bg

За да реализира тези резултати обаче има потребност от сериозна поддръжка, а " Български колоездачен съюз " е в разпродажба.

„ Ние сме в една дупка от към шест месеца, в която без да има федерация, може да караме със старите лицензи. Ние се опитваме на база интернационалните триумфи да ни виждат от министерството и да има някакви пари за нашия спорт за подготовка”, изясни Калин Русев, ръководител на клуб " Велораптор ".

Снимка: btvnovinite.bg

Състезателите от този клуб са едни от най-хубавите в България и носят непрекъснати интернационалните триумфи.

В момента Калин и Александър се готвят за европейско в Чехия и маратон в Румъния, само че най-силно показване чакат на международното през есента.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР