Професионалната гимназия по механотехника Проф. Цветан Лазаров“ и средно училище

...
Професионалната гимназия по механотехника Проф. Цветан Лазаров“ и средно училище
Коментари Харесай

Заради ремонт местят учениците от Електротехникума

Професионалната гимназия по механотехника „ Проф. Цветан Лазаров “ и приблизително учебно заведение „ Св. Климент Охридски “ ще одобряват учениците до края на ремонта

От началото на втория период на образователната 2023/2024  учениците от Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив ще организират образователните си часове в други учебни заведения на територията на града. Преместването се постанова поради идния ремонт на постройката на гимназията, която получи финансиране от 6 млн. лева по разнообразни стратегии на Министерството на образованието и науката (МОН) и Националния проект за възобновяване и резистентност.

Професионалната гимназия по механотехника „ Проф. Цветан Лазаров “ и приблизително учебно заведение „ Св. Климент Охридски “ ще са двете учебни заведения, които ще одобряват 1092 възпитаници до края на ремонта, който се чака да приключи до края на лятото идната година. Двете учебни заведения са определени като най-подходящи след диалози с родителите и учителите.

На работна среща сред кмета на регион „ Централен “ Георги Стаменов, началника на РУО-Пловдив Иванка Киркова и шефовете на образователните заведения бяха разисквани и детайлности по преместването. 16 паралелки 8. и 9. клас ще учат в приблизително учебно заведение „ Св. Климент Охридски “, а 26 паралелки 10., 11. и 12. клас в гимназията по механотехника.

Директорката на гимназията по електротехника Камелия Стоянова разясни, че с оглед сигурността на учениците се постанова преместването им в други образователни заведения. Тя показа, че публичният превоз, с който пътуват деца от прилежащи обитаеми места е главен проблем за учебните заведения в Пловдив.

„ В регион „ Централен “ се намират максимален брой учебни заведения в града. Текущите поправки затрудняват в допълнение достъпа до просветителната инфраструктура в центъра. Поемам ангажимент да проведа нужните диалози с регионалната администрация и сътрудниците от общината за актуализиране на линиите от градския превоз и съобразяването им с вътрешните премествания, които вършим и сега “, съобщи Стаменов и добави, че ще спомага на шефа на СУ „ Св. Климент Охридски “, което попада е непосредствена непосредственост до пробива на Централна гара, за спомагателни действия нужни за обезпечаването и сигурността на образователния развой.

За учебните заведения следва да синхронизират с РУО-Пловдив графици за наряди, дълготрайност на часовете и разпределение на отговорностите за безпроблемни учебни занятия.

След привършване на ремонтите Професионалната гимназия по електротехника и електроника ще се трансформира в център за високи достижения в професионалното обучение и образование. Паралелно с това ще бъде ремонтирана главната й постройка, където ще бъде сменена парната апаратура, ще има нова ел. апаратура, която се проектира сега, саниране на постройката, замяна на прозорците и боядисване. По програмата на МОН в учебното заведение ще бъде построен и нов физкултурен салон.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР