„Професионализмът на колегите, работещи по случая е впечатляващ. При едно

...
„Професионализмът на колегите, работещи по случая е впечатляващ. При едно
Коментари Харесай

Криминален психолог с коментар за убийството на жена в София ВИДЕО

„ Професионализмът на сътрудниците, работещи по случая е впечатляващ. При едно сходно закононарушение, в случай че се загуби време и не се реагира съответно, не се следват азбучните правила – разкриването на случая може да се проточи във времето”. Това съобщи престъпният психолог Тодор Тодоров, разяснявайки убийството на финландска гражданка, чието тяло беше намерено край столицата.

По думите му наклонност във връзка с това да има повече тежки закононарушения на фона на протичащото се в страната през последните години има, осведоми " Нова ". „ Най-вероятно това ще продължи. Защото психологичното здраве на хората е под доста тежък напън през последните години освен поради пандемията. Но и поради войната, лишенията, намаляването на виталния стандарт”, акцентира той.

Френски жител бе притеглен като обвинен за това, че на 08.05.2022 година в апартамент в гр. София съзнателно е умъртвил гаджето си, като я удушил с кабел и сложил тялото й в сак. Според събраните досега доказателства двойката живеели дружно на фамилни начала чартърен в жилището, където е осъществено закононарушението.

Обвиняемият бе арестуван за период до 72 часа за довеждането му пред съда с оглед разглеждане на искане на прокурора за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Пред съда той отрекъл да има съпричастност към осъщественото закононарушение. Съдът одобри доводите на прокурора, че има обосновано съмнение обвиненият да е направил закононарушението, както и действителна заплаха да се укрие, в случай че му бъде избрана мярка за неотклонение по-лека от задържане под стража. С тези претекстове съдът с определение взе по отношение на обвинения най-тежката мярка за неотклонение.

Припомняме, че както GlasNews.bg заяви, казусът доста припомня на този на убитата преди време 33-годишна Евгения Владимирова, чието разчленено тяло бе открито в куфар. И при настоящето ликвидиране дамата първо е била удушена, а по-късно тялото й е поставено в сак. По същия метод приятелят ѝ се опитал да заблуди полицията и я афишира за търсене.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР