Проф. Времето на правителството е преброено, управляващите търсят приличен повод

...
Проф. Времето на правителството е преброено, управляващите търсят приличен повод
Коментари Харесай

Политолог: Времето на правителството е преброено

Проф. Времето на държавното управление е преброено, ръководещите търсят порядъчен мотив то да се разтури. Това сподели пред " Фокус " политологът проф. Александър Маринов за освобождението на Валери Симеонов като вицепремиер и избора на досегашния шеф на кабинета му Марияна Николова за негов правоприемник.
„ Това е краят, който се случва по блудкав и вулгарен метод. Няма на какво да се радваме. Слава Богу, че не е била назначена чистачката на постройката на НФСБ. Можеха да се постараят спектакълът да не е чак толкоз вулгарен. Може би изборът за правоприемник е демонстрация на характерния комизъм на Валери Симеонов. Фактът, че по този начин покорно се приема толкоз безсмислено нещо от управническа, политическа и всяка една позиция, приказва за това, че има изясненост по въпроса за края и че циркът завършва “, сподели политологът.
Проф. Александър Маринов сподели още, че днешната българска политика мъчно би могла да се изясни рационално. Агонията ще бъде основно за ПГ „ Обединени патриоти “, тъй като Политическа партия ГЕРБ могат да я употребяват с цел да оправдаят себе си, по този начин както се случи и с „ Реформаторския блок “. Отсъствието на депутатите на „ Атака “ и на премиера Бойко Борисов е явен знак за разграничаване от протичащото се, сподели още той. Маринов разяснява новият вицепремиер Мариана Николова, като човек попаднал в неприятното време на неверното място. Най-правилно би било тя да откаже поста, само че евентуално не може да го направи, разяснява още той. Според политолога Българска социалистическа партия са избрали тактиката да оставят ръководещите да се самонараняват без да се месят, само че това нито е рационално, нито почтено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР