Проф. Николай Витанов направи анализ на обстановката около войната в

...
Проф. Николай Витанов направи анализ на обстановката около войната в
Коментари Харесай

Не се прави така! Народът бе залян с нискокачествена проукраинска пропаганда

Проф. Николай Витанов направи разбор на ситуацията към войната в Украйна към 14 април. Ето какво написа той в персоналния си Фейсбук профил:

Сега за войната.

Ревът против мен е великански. Защо? Защото не кълва на агитация, а виждам действително на нещата. Показах ви, че човек и малко информация да има, като има методология за дестилация на фейковете и методология за обработка на информацията, може да прави положителни прогнози. То е като търсенето на златото - късче по късче, до момента в който събереш задоволително. Хайде юрдеци и рецензенти. Стига ста крякали и сте писали нелепости. Давайте прогнози, народът чака. И до момента в който чака, да напомним какво сподели Витанов до момента.

1. Обект сме на масирана агитация с неприятно качество. Това, което ме възмущава е качеството. Аматьорщина. Разчита се, че елементарния човек не може да плува в пропагандното море и ще се удави в него, трансформирайки се в зомби. Има аргумент тук, само че ниското качество на пропагандата понижава резултата.

2. Дълга война с доста кръв, доста жертви от съветска страна, дълга война, договаряния за парлама, съществени бойни дейности - в южна и източна Украйна. Никой юрдек или рецензент от Ганковото кафене не сподели това. Каза го Витанов.

3. Фронтът е дълъг и би трябвало да бъде съкратен, тъй като съветската формация войски няма бройка да поддържа офанзиви на подобен дълъг фронт. Казах го нали, доста от дълго време. Ето, фронтът се съкрати. Как ли познах? Нещо съм сметнал май.

4. Текущият украински защитителен регион при Краматорск е доста огромен и не може да бъде дейно котелиран с наличните съветски сили. Затова ще се наложи използването на голямокалибрени оръжия за превъзмогване на украинската опозиция. Голямокалибрени значи - доста тежка артилерия, оръжия за всеобщо поразяване. Запомнете го това. Никой от юрдеците и рецензентите от Ганковото кафене не ви го споделя.

5. Големият защитителен регион значи съществуване на слаби точки. Неизбежно е. Добре прицелени удари по слабите точки могат да доведат до разпад на защитата. Дори да имате способни генерали. Гледаме, до каква степен руснаците ще намерят слабите точки и какви удари ще има там.

4. Мариупол се прочиства. Украинските загуби порастват. Нормално е това за войски в казан. Обикновената войска си се предава. За " Азов " в никакъв случай не съм имал илюзии, че ще се предадат. Ще се бият до гибел. Интересен феномен, при който идеологията блокира инстинкта за самозапазване. Казвате, че имало и опиати. Не знам, чак такава информация нямам. Но може и да има. Наркотиците от много време са се употребявали за поддържане на бойния дух.

5. Краматорската дъга. Чакаме солидните бойни дейности.
Писах ви, че това ще стане след окончателното пречистване на Мариупол. И че който загуби на Краматорската дъга, сяда, т.е. ситуацията му ще стане много комплицирано. Писах ви, че Манщайн би изтеглил украинската формация с цел да укрепи с нея Днепропетровск, Харков, Запорожие и Полтава. Научавам, че същото са предложили на Зеленски и американските и британските военни съветници. Но той отказал. Значи, ще се лее доста кръв тук. И в това сме на едно мнение с американските и британските военни съветници. Руснаците не ги броим. Те си знаят, че ще е по този начин.

6. Техническото изкривяване. Западната логистика работи. Многомилиардни оръжейни доставки пробват да крепят украинската войска. Достатъчно е за някаква защита. Достатъчно ли е обаче за ефикасна защита на Краматорската дъга? Все още не. Не тези доставки, а бункерите пазят към този момент украинската формация там.

Тази война ще форсира развиването на науката и технологиите. Светът се поляризира и няколко огромни страни на изток ще се опитат да унищожават софтуерното предимство на запада. Ускоряването на развиването не се отнася за българската просвета. Тя е пльосната в калта. И не престават да я въргалят там. Последните 30 години са ярка илюстрация на това, по какъв начин не се би трябвало да се наваксва научно-технологично закъснение.

Съвсем различен метод би трябвало тук. А го няма. И като го няма - ще продължаваш да се въргаляш в калта, българска просвета. Мориарти ти го споделя. Пък ти се оглеждай за следващи Шерлок Холмс, дето да те избавя.

7. Психическото изкривяване.
Аматьорщината продължава. Възможността за пропагандно потребление на вероятността от потребление на химическо оръжие от руснаците оттече в тоалетната. Пентагонът не може да удостовери информацията за поразяване на крайцера Москва с украински ракети. Как ви наподобява това. Ясно по какъв начин ви наподобява. Обаче историята към този крайцер прави работа, с цел да не е толкоз мъчително предаването в плен на елитни украински елементи в Мариупол.

Писах ви, главното към този момент е работата на пропагандните машини вътре във воюващите страни. Пропагандните машини и на двете страни към този момент държат съответното население в вярно психическо положение. Какви ще са дълготрайните последици от това е ясно - тежки душевен контузии за десетилетия напред.

Тук у нас какво е ситуацията? Писах ви, направено бе неточност. Народът бе залян с нискокачествено проукраинска агитация, а пред очите му - огромните украински джипове. Не се прави по този начин - всеки същински американски експерт по агитация ще ви го каже. Кажете му, че е съветска подлога и се чувствайте велики. Но знайте, че американски, съветски и други отдели за пропагандна война ви наблюдават реакциите под лупа. Никой не знае, какво може да потрябва в бъдещето. Казват, че американският военачалник Клотие бил хванат в Мариупол, тъй като ГРУ следяла украинската му държанка. И идването и в Мариупол ясно посочило, къде е генералът. Такиви ти ми работи.

И народът наш се настрои скептично. Сега би трябвало мудна и целенасочена пропагандна обработка, с цел да го закарате в вярното групово психическо положение. Има ли народен потенциал за това - не се вижда.

Въобще, добре, че войната не ни визира непосредствено. Че не ми се мисли какво мазало ще стане. Елитът се дискредитира с бърза скорост. По света е по този начин - като се дискредитира елитът, идват генералите. С костюми де, в Европа сме въпреки всичко.

И с тази задявка, стига за през днешния ден. Юрдеци и рецензенти от Ганковото кафене, измествайте Витанов. И до момента в който те изместват Витанов, ние чакаме да забележим какво ще стане и помним Бисмарк, който се е изказал по въпросите:

- лъже ли се доста около войната
- знае ли по какъв начин да вкара мечката назад в бърлогата
- следва ли да се гледа по какъв начин се вършат наденичките

Бисмарк е почитан специалист.

Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля. И войната да ви заобикаля.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР