Проф. Николай Вълканов – дългогодишен вицепрезидент на Мултигруп“ и човекът,

...
Проф. Николай Вълканов – дългогодишен вицепрезидент на Мултигруп“ и човекът,
Коментари Харесай

ТАЙНО: Кабинетът награждава вицепрезидента на „Мултигруп” Николай Вълканов, дал на Доган €1 млн. хонорар

Проф. Николай Вълканов – дълготраен вицепрезидент на „ Мултигруп “ и индивидът, заплати на Ахмед Доган рекордния хонорар от 1 млн. евро, е препоръчан за медал „ Стара планина “ – първа степен с скрито решение на държавното управление на Гълъб Донев. Това е втори опит предприемачът да получи оценката.

Решението е взето на 17 ноември и в извънредно обезпокоителен признак за оттегляне от бистрота бе укрито от обществеността – то не е било предмет на постоянно съвещание, за него няма известие на държавната пресслужба, нито пък точка в дневния ред на някое от последните съвещания.

За него се разбра едвам след публикуването му в системата за правна информация на държавното управление. Кабинетът единствено предлага хора за тези оценки, а връчването им е в прерогативите на президента. Практика е ордените да се съгласуват авансово сред двете институции, а и упорството на назначените от Радев държавни управления издават, че той също държи на оценката.

Проверка на „ Сега “ в системата откри, че предлагането идва от премиера Гълъб Донев, а претекстовете му са преписани от първия опит да се прокара това очевидно доста значимо отличие за Вълканов.

Колко е значимо то проличава и от първия опит кабинетът да извърши процедурата и да изпрати такова предложение до президента Румен Радев – той беше на последното съвещание на служебния кабинет на Стефан Янев, само че тогава възражението на четирима министри го предотвратиха.

Реклама

Сега стенограма от дебатите евентуално няма да забележим – на 17 ноември, когато е взето решението, не е оповестявано съвещание на Министерския съвет.

Николай Вълканов е „ български бизнесмен, академик и държавник, посветил дългогодишния си професионален път на сполучливото развиване на българската стопанска система в разнообразни посоки: минно дело, запазване и възобновяване на околната среда, индустриално развиване, обучение “, четем в претекстовете към решението.

На страница и половина са изброени всичките му научни трофеи, предприемачески награди и фирмени участия с едно набиващо се на очи неявяване – на принадлежността му към „ Мултигруп “, с която го познава необятната общност.

За публиката Вълканов е прочут и като индивида, който през 2012 година даде посредством дъщерно сдружение на „ Минстрой “ 1 млн. евро консултантски хонорар на Ахмед Доган за хидровъзела “Цанков камък ”.

След разразилата се стихия Вълканов отбрани хонорара по този начин: „ В България има единствено 10 индивида, които имат знания в хидроенергетиката, и Ахмед Доган е един от тях. Той има големи знания и изпитва повече от пристрастеност към производството на ток от вода “.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР