Проф. Мария Миланова и д-р Иван-Асен Шишманов от Пирогов“ са

...
Проф. Мария Миланова и д-р Иван-Асен Шишманов от Пирогов“ са
Коментари Харесай

Медици от „Пирогов“ създадоха онлайн платформа, за да се проследи рискът от заразяване с коронавирус

Проф. Мария Миланова и доктор Иван-Асен Шишманов от „ Пирогов “ са създателите на специфична осведомителна платформа за COVID-19. Сайтът www.covid.bg към този момент е наличен и за медици, и за жители, които бързо и гратис могат да ревизират признаците за ковид. Той дава опция през компютър или телефон да се направи тест, който да е ориентир дали пациент или самият консуматор в мрежата има нещо обезпокоително в положението си.

Тестът се основава на редица международни протоколи, основани от медицински експерти в най-засегнатите от разпространяването на ковид страни. Това е първото по рода си сходно приложение в България.

„ Резултатите от приключения въпросник са единствено ориентир, а не диагноза. Целта е те да насочат вниманието, а не да диагностицират заболяване “, настояват създателите проф. Миланова и доктор Шишманов.

Проф. Мария Миланова е лекар на медицинските науки и е началник на Клиниката по кардиология, а доктор Иван-Асен Шишманов специализира трета година кардиология в „ Пирогов “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР