Проф. Герджиков е алтернатива на разрухата, която олицетворява Радев, заяви

...
Проф. Герджиков е алтернатива на разрухата, която олицетворява Радев, заяви
Коментари Харесай

Красен Кралев: Радев е олицетворение на разрухата, хаосът в здравеопазването се дължи на министъра му Кацаров

Проф. Герджиков е опция на разрухата, която въплъщава Радев, съобщи някогашният състезателен министър Красен Кралев
„ Цялото отношение на служебния кабинет към пандемията и Ковид-19 е безусловно неправилно! Нашето държавно управление се оправи доста добре и то когато светът не познаваше вируса. Преди една година взехме най-адекватните ограничения в цяла Европа. Показахме извънредно уравновесено държание сред опазване на здравето и на икономическите ползи на хората “, съобщи пред varnanovini.bg някогашният състезателен министър и кандидат-депутат от ГЕРБ Красен Кралев. Той е безапелационен, че служебният кабинет е пропуснал значимите летни месеци, които бяха подобаващи за имунизация.

Той напомни, че държавното управление на ГЕРБ постави всички старания, с цел да имаме освен избор от всички утвърдени ваксини, само че и да имаме задоволителни количества за всички искащи да се ваксинират. „ А служебният кабинет на ги разпродаде и подари на непознати страни. За българите оставиха ваксини с изминал период на валидност. Убеден съм, че няма никакъв заплаха за жителите – имунизациите имат 3-месечен спомагателен период на валидност (потвърден и от специалисти на ЕС), само че за какво се стигна дотук – да раздадем толкоз доста ваксини?! “, добави Кралев. Ексминистърът акцентира, че за рекламна акция 46-тия парламент са отделили 10 милиона лв. за рекламна акция за имунизиране. „ Но ясно е, че няма време за осъществяване социална поръчка, т.е. с тези пари щяха да си платят изборната акция. 10 млн. лева в електронните медии да се изхарчат за акция от 2 месеца е доста, а е и малко закъсняло, тъй като моментът беше изтърван – имунизацията трябваше да се извърши в летните месеци “, съобщи Кралев. Той е безапелационен, че „ зелените “ документи са довели до голям проблем при въвеждането им.

Според него, както и това на Комисията за отбрана на дискриминирането, заповедта на Кацаров е дискриминационна. „ Задължително е за подобен документ да се признае и пробата за антитела, нали това е и задачата на имунизацията?! Тогава за какво хората с антитела от преболедуване да не получат антитела? Вярно, някои са били заболели преди повече от 12 месеца, само че и в този момент имат висок „ титър “ на вирусо-неутрализиращи антитела и при имунизация здравето им е застрашено. Затова за мен е значимо за зелен документ да се взема под внимание положението на организма, а не по кое време си преболедувал. Много хора са боледували, не са регистрирани с PCR – тест и се стига до несериозната обстановка да се имунизират хора с антитела “, споделя още кандидат-депутатът. е безапелационен, че целият безпорядък в опазването на здравето се дължи на цялостната непросветеност и надменност на Кацаров! Той дефинира като неверен избора на за здравен министър в лицето на Кацаров, като през днешния ден тежката рецесия е налице, в резултат на което доближава рекордни равнища на заболеваемост. „ Правихме всичко допустимо да запазим здравето на състезателите и да не нарушим естествения им подготвителен развой. Сега е явно, че никой в служебния кабинет не се преценяват със спортния длъжностен министър. И не се преценяват с специалистите на ММС “, съобщи Кралев.

Според него взетите ограничения във връзка с клубовете и провеждането на тренировки и надпревари са несъответстващи. „ Спортът ще пострада и през четвъртата вълна. Пак напомням, че ние бяхме дали доста средства на клубове и федерации, с цел да преодолеят следствията от локдауна и пандемията, а в този момент няма нищо “, добави някогашният състезателен министър.

По мотив президентската акция и поддръжката на ГЕРБ към проф. Анастас Герджиков, е безапелационен, че той е всичко, което Румен не е. „ Познавам проф. Герджиков повече от 20 година Той е всичко това, което Румен не е! Той е уравновесен, доста ерудиран, може да се трансформира в обединител на нацията. Води разговор! Трябва да престанем с антагонизма и омразата на вдигнатия пестник на Радев. Той взриви страната единствено и единствено да бъде определен за президент за втори мандат, стигнахме до нечувани и невиждани равнища на ненавист и политическа непоносимост. Няма диспути за бъдещето на страната, а просташки език на разговора, пренесен в Народното събрание. Омразата, отрицанието, експанзията водят до опустошение “, добавя Кралев. По думите му проф. Герджиков не познава тона на омразата и е кадърен да върне разговора и спокойствието, от което страната има потребност. „ Само по този начин ще стартираме да работим дружно, връщайки България на пътя на растежа. Проф. Герджиков е опция на разрухата, която въплъщава Радев. Победата на проф. Герджиков на изборите ще отвори нова страница в развиването на българската страна! “, съобщи още Кралев.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР