Проф.д-р , водач на варненската листа на ГЕРБ/СДС, и кандидатът

...
Проф.д-р , водач на варненската листа на ГЕРБ/СДС, и кандидатът
Коментари Харесай

Медици: Проектът за промяна на Наредба №49 на Стойчо Кацаров отключва гаражната медицина

 Проф.д-р, лидер на варненската листа на ГЕРБ/СДС, и претендентът за депутат Павел Христов се срещнаха с екипа на дентална клиника " Д-р Чаушев “, основана през 1995 година от известния стоматолог доктор Жулиан Чаушев.

Синът му доктор Петър Чаушев, хирург и имплантолог, е трето потомство дентален доктор. Разговорите с някогашния здравен министър от държавното управление на бяха по няколко настоящи тематики. Екипът на клиниката сложи въпроса за нуждата страната да обезпечава надзор при специализациите на лекари, с цел да има обективен асортимент на претендентите. За образец в специалността “ортодонтия " от години не се позволяват бройки за компетентност. Възмущение измежду колегията провокира планът на служебния министър Стойчо Кацаров за изменение на Наредба №49 за медицинските стандарти, с който се заличават равнищата на подготвеност на лекарите в лечебните заведения, отпадат условията за осъществяване на дадена активност при избран брой лекари със компетентност и сестри.

Това е искрено лобистка корекция за всевъзможни частни лечебни заведения, които ще могат да регистрират даже коремни и сърдечни интервенции, без въобще да имат хирурзи на щат, с цел да се усвояват повече средства от Здравна каса. Създават се предпоставки за " гаражна “ медицина, която ще е пагубна за пациентите. Заплащането по Здравна каса за дентални услуги продължава да е извънредно незадоволително, би трябвало да се поемат и възстановителни процедури – импланти, корони.

След визитата в Дентален рентген “Панорама " доктор Петър Чаушев изрази нуждата касата да покрива и скенер един път годишно за вярната диагноза в лицево-челюстната област. Денталното здраве е основно за общото здраве на популацията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР