Проф. д-р Мариана Мурджева, ректор на Медицински университет – Пловдив,

...
Проф. д-р Мариана Мурджева, ректор на Медицински университет – Пловдив,
Коментари Харесай

Меморандум за сътрудничество подписаха МУ-Пловдив и Тракийския университет

Проф. доктор Мариана Мурджева, ректор на Медицински университет – Пловдив, и проф. доктор Добри Ярков, ректор на Тракийски университет Стара Загора, подписаха през днешния ден Меморандум за съдействие и взаимна активност.
Прочетете още
Като обявиха желанието си за стабилно академично развиване и взаимоотношение сред ръководените от тях висши учебни заведения, двамата ректори потвърдиха готовността си да обединят старания за повишение качеството на образователната и научноизследователската активност и обрисуваха бъдещите взаимни начинания. Планира се основаването на благоприятни условия за дейно потребление на ресурсите, механизмите, процедурите и потенциала на двете институции.

Целта на двата университета е да основат и утвърдят общо пространство на висшето обучение посредством разпространение на просветителна информация, изследване и използване на позитивен опит и положителни практики в обезпечаването на качествено висше обучение, включително в симулационното образование по медицина.

В рамките на срещата беше контрактувано съдействие и взаимна активност в следните съществени посоки: взаимни оферти за възстановяване на нормативната база и институционалното създаване в региона на образованието, квалификацията и научноизследователската активност, съдействие в региона на научните проучвания и технологиите,  осъществяване на теоретични и на практика форми на подготовка и развиване на системата за ръководство на образователната и научноизследователската активност.

След подписването на меморандума ръководената от проф. Ярков делегация от Тракийски университет Стара Загора посети Медицинския симулационен подготвителен център и изрече възхищението си от осъвременената научна инфраструктура и опциите за сливане на научния капацитет на двата университета и издигането им на още по-високо равнище.


 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР