Проф. Ангел Димитров не е политик, а историк, и аз

...
Проф. Ангел Димитров не е политик, а историк, и аз
Коментари Харесай

Македонският външен министър се нахвърли на наш историк

Проф. Ангел Димитров не е политик, а историк, и аз му предлагам да се занимава с история, не с политика, съобщи външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи в коментар на изявление на българския съпредседател на Съвместната мултидисциплинарна експертна комисия, че Скопие не се държи като страна-кандидатка за участие в Европейски Съюз, заяви МИА.

Османи акцентира, че един от главните правила на контракта с България е, че политиката и историята би трябвало да са разграничени – политиката за политиците, а историята за историците.
-->
„ Ангел Димитров очевидно демонстрира избрана политическа упоритост, само че позволете ми още веднъж да кажа, че би трябвало да се фокусираме върху идващото съвещание на историческата комисия, да се подготвим, тъй като има други, които да приказват за политика “, сподели Османи след гала, на която той и посланикът на Косово в Скопие посадиха 13 дръвчета в чест на 13-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред двете страни.

Пред телевизия България Он Еър Димитров съобщи: „ В момента изрично Република Северна Македония не се държи като претендент за член на Европейски Съюз. Самото увещание на Европейски Съюз към Република Северна Македония - въпреки и с една фраза: че би трябвало да си съблюдават Договора за добросъседство с България, отваря необятно вратата към нашите възражения и към тази придирчивост, която би трябвало да бъде проявена към РСМ “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР