Проф. Алберто Дзангрило - личен лекар на бившия премиер Силвио

...
Проф. Алберто Дзангрило - личен лекар на бившия премиер Силвио
Коментари Харесай

Какво казва лекарят на Берлускони за коронавируса

Проф. Алберто Дзангрило - персонален доктор на някогашния министър председател Силвио Берлускони и шеф на елитната болница „ Сан Рафаеле “ в Милано разгласи, че коронавирусът към този момент си отива. Именитият лекар разгласи в телевизионно изявление, че болестта в Италия към този момент е „ клинически мъртва “ и нямало потребност от каквито и да било ограничения против разпространяването й, оповестява " Монитор ".

Като доказателство за изказванието си известният професор – експерт по интензивна терапия уточни последните резултати от изследваните в „ Сан Рафаеле “ тампони, в които на процедура нямало рискови за здравето „ следи “ от вируса.

Изявлението на Алберто Дзангрило провокира същинска стихия в медицинските среди на Италия и изключително срез вирусолозите, които пък настояват, че коронавирусът е все по този начин жив и може всеки миг да се завърне с нова поразяваща вълна.

Според члена на Националния научно-технически комитет за битка със болестта – професора пулмолог Лука Рикелди, думите на персоналния лекар на Берлускони били чиста проба „ юнашка изцепка “ в сгрешен миг и с неверно обръщение. Защото въпреки да затихва на Апенините, болестта към момента не била отшумяла и може да се разгори още веднъж, в случай че не се съблюдават обикновените защитни ограничения против разпространяването й.

Колеги на проф. Рикелди пък припомниха изводите от края на предходната седмица на влиятелен британски медицински институт, съгласно който, в случай че Италия не продължи с частичната карантина, то вероятността от завръщането на бял кон на „ Ковид-19 “ е напълно действителна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР