Проевропейските власти в Молдова разкритикуваха като неоснователна забраната, наложена от

...
Проевропейските власти в Молдова разкритикуваха като неоснователна забраната, наложена от
Коментари Харесай

Молдова се ядоса на неоснователната руска забрана за внос на нейни плодове и зеленчуци

Проевропейските управляващи в Молдова разкритикуваха като неоснователна възбраната, наложена от Русия върху вноса на плодове и зеленчуци от страната, оповестява " Ройтерс ".

Ограничителната мярка бе най-новата демонстрация на

В четвъртък съветската организация за контрол на селскостопанските артикули - " Росселхознадзор ", разгласи, че връща рестриктивните мерки, наложени последно през 2022 година Като претекст тя уточни " непрестанно, систематично наблюдаване на детайли, подложени на карантина " и означи, че молдовските управляващи не са подхванали никакви дейности за поправяне на обстановката.

На собствен ред Агенцията за сигурност на храните на Молдова съобщи, че рестриктивните мерки, които ще влязат в действие в понеделник, нямат нищо общо с качеството на нейните артикули. Никоя друга страна вносител не е подавала тъжби.
 Молдова изпада в антируска нервност, счита Кремъл
Молдова изпада в антируска нервност, счита Кремъл

Отношенията сред двете страни са " доста напрегнати "

" Решението на съветските управляващи опонира на фитосанитарните правила и по никакъв метод не се основава на действителни причини " , безапелационни са от организацията. " Лабораторните доказателства акцентират неналичието на каквито и да било нездравословни организми ".

През последните две десетилетия Русия от време на време не разрешава вноса на селскостопански артикули от страната, ситуирана сред Украйна и Румъния - ограничения, които като цяло съответстват със спада в двустранните връзки.

Президентът на Молдова Мая Санду, която се стреми към, осъди нахлуването на Русия в Украйна и упрекна с цел да я смъкна от власт. Тя упрекна Русия и в интервенция в локалните избори в Молдова предишния месец.

В четвъртък съветският външен министър Сергей Лавров посочи, че Молдова е " готова като идната жертва в хибридната война, която Западът отприщи против Русия ".
 Русия забрани влизането на молдовски политици
Русия забрани влизането на молдовски политици

В отговор на дейности на Кишинев против съветски медии

Молдовските производители настояват, че Москва съзнателно е наложила ограниченията по това време на годината, когато стоките им доминират на съветския пазар, само че прибавиха, че са били готови за този ход.

" Успяхме отчасти да преориентираме пазарите за молдовските ябълки. Доставяме до 28 страни ", уточни Юрие Фала, изпълнителен шеф на Асоциацията на производителите на плодове в Молдова. " Тази година има дефицит на ябълки на пазарите в Европейски Съюз и това ще усили продажбите ни ", добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР