Проектозакон, който предвижда природният газ, произведен в страната или внесен

...
Проектозакон, който предвижда природният газ, произведен в страната или внесен
Коментари Харесай

Проектозакон предвижда природен газ да бъде втечняван в Турция и изнасян на световните пазари

Проектозакон, който планува природният газ, създаден в страната или импортиран от разнообразни източници, да бъде втечняван в Турция и продаван като LNG (втечнен естествен газ) на международните пазари, бе импортиран в турския парламент в подтекста на напъните на страната да се трансформира в газов хъб за Европа, оповестява новинарският уебсайт „ Економим “.

Проектозаконът е импортиран в Меджлиса по предложение на депутати от ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР). С него ще бъде импортирана корекция за да се отвори опция както за втечняване на газа, придобит в страната или импортиран от други страни, по този начин и за износа му на международните пазари. 

Предложеният проектозакон подхожда на задачата на Турция да се трансформира в търговски център за произвеждане и експорт на природен газ, показва още „ Економим “.

Турция възнамерява да построи хъб за доставки на газ към Европа - концепция, стартирана за първи път през октомври 2022 година от съветския президент Владимир Путин и подкрепена от турския президент Реджеп Тайип Ердоган. 

Юридическите лица, които се планува да експлоатират бъдещите уреди за втечняване, наложително ще би трябвало да получат лиценз. При кандидатстване за издаване на лиценз за втечняване на природен газ, те ще би трябвало да дават отговор на разнообразни механически условия, както и на други условия, посочени в нормативната уредба.

Дейностите, осъществявани в оборудванията за втечняване, няма да се регистрират като складови действия. Операторите на съоръжения за втечняване ще дават отговор за построяването и употребата на оборудванията, в които работят, според съответните стандарти и механически критерии. Процедурите и правилата във връзка с дейностите, които ще се правят в оборудванията за втечняване на природен газ, ще бъдат избрани след взимане на мнението на Министерството на енергетиката и естествените запаси на Турция, прецизира Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР