Проекторешението за създаване на временна комисия за имунитетите на трима

...
Проекторешението за създаване на временна комисия за имунитетите на трима
Коментари Харесай

Ще има ли комисия в НС за депутатските имунитети?

Проекторешението за основаване на краткотрайна комисия за имунитетите на трима депутати – на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков и Даниел Александров от ГЕРБ., разисква през днешния ден Народното събрание. 

Народните представители ще разискват концепцията за основаване на специфична комисия

В отбрана на предлагането си от ПП-ДБ показаха, че такава е парламентарната процедура при искане на имунитети и е имало такива комисии в годините обратно.

Предлага се комисията да бъде определена на паритетен принцип за период до привършване на предметния ѝ обсег, само че не по-късно от 18 юли тази година. Предвидено е тя да се състои от 12 народни представители – по двама от всяка парламентарна група.

„ Комисията ще бъде направена още в сряда. Тя ще заседава намерено и отпред няма да е нито народен представител от Политическа партия, нито от ГЕРБ. Тази комисия ще отвори проблема, ще изнесе безусловно всички документи, с цел да видят хората дали прокурорите не се употребяват за политическа бухалка. Аз персонално, преди комисията да вземе решение, ще подам своя имунитет, с цел да покажа пък, че тази комисия по никакъв метод не се употребява като чадър ”, разгласи Кирил Петков. 

Въпросът за събаряне на депутатска отбрана се разисква в пленарната зала

Против основаването на комисията се оповестиха от Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Възраждане “.

От Движение за права и свободи предложиха препоръчаната комисия да прегледа и поискания имунитет на депутата от тяхната парламентарна група Димитър Аврамов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР