Проектокабинет все пак ще има. Номинираната за премиер Мария Габриел

...
Проектокабинет все пак ще има. Номинираната за премиер Мария Габриел
Коментари Харесай

Борисов: Ако не стане в първия мандат, при тези заявки на другите партии – няма да стане и във втория


Проектокабинет въпреки всичко ще има. Номинираната за министър председател Мария Габриел разгласи в Народното събрание, че ще извърши първия изследователски мандат и ще даде на президента в понеделник директория със конструкция и състав на държавно управление.

Тази седмица още веднъж е отворена за диалози с политическите сили в Народно събрание, само че към този момент на различен стадий – уточняване на структурата на Министерски съвет и състава му, акцентира тя. Кабинетът ще е експертен, с мандат 1 година. Габриел има вяра, че има виновни политици и в Народно събрание, които могат да поддържат първия мандат.

Ако не стане в първия мандат, при тези поръчки на другите партии, няма да стане и във втория, разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Народното събрание.

Той уточни, че не се меси в работата на претендента на ГЕРБ-СДС за министър председател, само че тя фактически би трябвало да продължи да търси сечението, по което би могло да се направи държавно управление.

„ Все още се надявам на разсъдък от цялата политическа класа “, сподели Борисов. Той уточни, че през днешния ден са посочили на „ ПП-ДБ, че може да им се има доверие, като са изпълнили уговорката си – така наречен джентълменско съглашение. „ Гласувахме ръководителя на правната комисия, тъй че нямат претекст да споделят, че има рецесия в доверието “, добави водачът на ГЕРБ.

За ръководител на правната комисия бе определен Стою Стоев от ПП-ДБ.

Въпреки отхвърли на Българска социалистическа партия, разгласен още през вчерашния ден, от ГЕРБ-СДС няма по какъв начин да разчитат на “Възраждане ”, тъй като кардиналната позиция, неведнъж повтаряна от Костадин Костадинов, е, че те няма да поддържат ничие държавно управление, с изключение на свое лично. Затова съгласно Габриел няма смисъл и логичност да се водят каквито и да е диалози с групировката.

Мария Габриел съобщи, че не съжалява за оповестения от нея още първоначално основен приоритет – освобождение не основния прокурор Иван Гешев. Всичко, което се случи по-късно, ме води до извода, че този ход е бил верен, тъй като това е тематика и на обществото. Бившият еврокомисар още веднъж акцентира, че е имала поради не просто лична смяна на върха в прокуратурата, а цялостна правосъдна промяна.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР