Проекти за инвестиции в България за над 55 млн. долара

...
Проекти за инвестиции в България за над 55 млн. долара
Коментари Харесай

Индийски компании имат планове за инвестиции за над 55 млн. долара в България

Проекти за вложения в България за над 55 млн. $ имат за близкото бъдеще индийски компании, заяви зам.-министърът на стопанската система Александър Манолев на двустранен бизнес-форум, представен от пресцентъра на ведомството.

Той уточни като сполучливи образци към този момент осъществените планове на " Намдхари Сийдс " (Namdhari Seeds) в региона на земеделието, " Елдер Фармасютикълс " (Elder Pharmaceurticals) във фармацевтичната индустрия, " Синегранд " (Cine Grand) в киноиндустрията.

" Предимствата на ИТ и аутсорсинг бранша у нас също са оценени от индийските вложители ", добави Манолев.

От 2008 година до в този момент компанията " Съдърланд Глобал Сървисиз " (Sutherland Global Services) поетапно откри у нас четири аутсорсинг центъра. Общо 1600 чиновници работят в офисите на компанията в България и обслужват европейския пазар на водещи международни компании на повече от 16 европейски езика, стана ясно по време на събитието. Друг сполучлив образец е този на компанията " Феуджи ", която откри своя център за аутсорсинг и ИТ услуги в София при започване на тази година. Понастоящем за индийската компания в София работят към 50 души, като до края на 2017 година се възнамерява броят на назначените експерти да доближи 100 души, с вероятност до 2019 година в него да работят 300 индивида.

" Много български компании също имат капацитет да осъществят планове в Индия ", акцентира Манолев. По думите му следващо доказателство за това е сполучливото включване на България в акцията " Направи в Индия ", инициирана от индийското държавно управление. Нейната цел е привличане на директни задгранични вложения в индустриалния бранш на страната. Няколко български компании в региона на интернет технологиите, пакетирането на битум, производството на ветеринарни фармацевтични артикули към този момент работят на индийския пазар. Работи се и по огромен план в региона на възобновимите източници на сила.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР