Проектът за модернизацията на пазар Иван Вазов“ в София е

...
Проектът за модернизацията на пазар Иван Вазов“ в София е
Коментари Харесай

Голям столичен пазар с напълно нова визия

Проектът за модернизацията на пазар „ Иван Вазов “ в София е на заключителен стадий, като се резервират търговците на плодове, зеленчуци, цветя, храни и битови артикули. Специална зона за хранене и за събития ще има на столичния пазар “Иван Вазов ”. Това ще се случи след реализацията на плана за рационализация на пазара, стопанисван от общинското сдружение “Пазари Юг ” ЕАД, съобщи Николай Попов, изпълнителен шеф на компанията по време на конференция „ Европейска София – инфраструктура и нови планове “. Първоначалният план беше показан на търговците и жителите на квартала през юни тази година. В момента планът се преработва, с цел да бъдат отразени направените оферти и рекомендации. Трансформацията е по концепция на огромните пазари в Барселона, които са шлагер за туристи и поданици, сподели Попов.

“Искаме да запазим сегашните ни наематели, само че и да притеглим нови с модернизацията на пазара. Очакваме зоната за хранене и събития да го създадем атрактивен за клиенти, които до момента не са го посещавали. Освен възстановяване на градската среда в региона с реализацията на плана желаеме да осигурим и по-добри условия за клиенти и търговци. Предвиждаме на обновената площадка да се обитават разнообразни заведения за хранене, предлагащи по този начин модерната в последно време стрийт фуд. В същото време резервираме търговците, предлагащи хранителни артикули, плодове, зеленчуци, цветя и битови артикули ”, изясни Николай Попов. Той описа, че в началото концепцията за рационализация на пазара не била призната добре от сегашните наематели, които се тормозили. След като управлението на сдружението приело техните рекомендации обаче, към този момент “работим по плана дружно, като нищо няма да се случи без тяхно утвърждение ”.

“За нас връзката с нашите клиенти, търговци и поданици на София е доста значима. Затова представяме обществено всяка една наша стъпка. Гарантирам персонално, че ще работим в тясна връзка с всички заинтригувани страни и скоро ще имаме един превъзходен нов пазар без аналог в България ”, акцентира Попов. След като преминат всички разисквания на плана, той ще бъде показан в СОС. Очаква се общинските съветници да дадат зелена светлина, с цел да започва реализацията му. Проектът планува също огромен паркинг и фермерски пазар. Проектът е подсилен от Столичната община, а културната стратегия ще се осъществя със съдействието на общинската дирекция " Култура ”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР