Проектът за изграждане на алтернативно трасе на ул. Девня“, което

...
Проектът за изграждане на алтернативно трасе на ул. Девня“, което
Коментари Харесай

Варна очаква държавна подкрепа за новото трасе на ул. „Девня“

Проектът за създаване на различно трасе на ул. „ Девня “ , което да реализира директна връзка от Автомагистрала „ Хемус и ул. " Девня " с Аспарухов мост, Автомагистрала „ Черно море “, Пристанище Варна изток и Южната промишлена зона, бе в резюме показан от зам.-кмета Христо Иванов пред министъра на превоза Николай Събев.

Това стана по време на среща на тематика „ Развитие на варненския район посредством рационализиране на пристанищната инфраструктура “, която се организира във Варна, оповестиха от Общината.

Изграждането на различното трасе е в сходство с Общия организационен проект на община Варна и е част от визията на кмета Иван Портних за развиване на града.

Проектът планува реализиране на директна връзка за товарния трафик от Автомагистрала „ Хемус “ и ул. " Девня " към Аспарухов мост, Автомагистрала „ Черно море “, Пристанище Варна Изток и Южната промишлена зона.

" С реализирането му ще се реализиран значими цели - обезпечаване на безконфликтно трасе за товарните коли, бърза връзка към промишлената зона и към бъдещия

Интермодален терминал. Това ще докара до облекчение на трафика в централната част на града и обвързваното с това замърсяване, развиване на стопанската система и на превоза ", уточни зам.-кметът Христо Иванов.

За основа на плана ще се употребяват части  от транспортно-комуникационните разработки за Интермодалния терминал, които бяха предоставени от Директива за птиците „ Пристанищна инфраструктура “. Предстои възлагане на цялостния план от Община Варна във фаза „ Технически “.

" Поради значимостта и стратегическото местонахождение на обекта, Община Варна чака финансова поддръжка от страната за реализирането му. Надявам  се, че ползотворно съдействие за новите инфраструктурни планове ще продължи ", добави Христо Иванов.

" Главният проектант на Община Варна Виктор Бузев съобщи, че проектът за пристанището би трябвало да е съчетаем с Общия организационен проект на общините и на проекта за развиване на Североизточния регион. Варна има Общ устройствен план от 2012г., само че останалите общини към езерото са на друг стадий от подготовката им ", уточни той.

" Тази среща с морския отрасъл е първа, а задачата бе обрисуване на трендовете в бранша. В началото на март следва нова среща на равнище специалисти - за разискване на техническите детайлности за развиване на пристанищната инфраструктура, след което обществеността ще бъде осведомена за резултатите ", разгласи министърът на превоза.

В работната среща участваха още зам.-министъра на превоза Владимир Върбанов, Анна Натова -генерален шеф на Директива за птиците „ Пристанищна инфраструктура “, Венцислав Иванов - изпълнителен шеф на ИАМА, Борислав Гуцанов, ръководител на комисията по превоз в Народното събрание, основния проектант на Община Варна Виктор Бузев, Марио Смърков - регионален шеф, контраадмирал Кирил Михайлов, пълководец на Военноморски сили и представители на морския отрасъл. Домакин на събитието бе ВВМУ „ Н. Вапцаров “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР