Проектът на решение на ГЕРБ за 100% компенсации на небитовите

...
Проектът на решение на ГЕРБ за 100% компенсации на небитовите
Коментари Харесай

Не приеха предложението на ГЕРБ да се компенсират общини, храмове, училища заради скъпия ток

Проектът на решение на ГЕРБ за 100% обезщетения на небитовите крайни консуматори - лечебни заведения, учебни заведения, детски градини, обществени услуги и други, не беше признат от енергийната комисия в Народното събрание. „ За” гласоподаваха седем народни представители, „ против”- нямаше, а 12 депутати се въздържаха, оповестяват от Нова телевизия.

С плана, импортиран от Десислава Атанасова и група народни представители, се искаше министрите на енергетиката и на финансите да изготвят механизъм за компенсиране в цялостен размер на разликата сред прогнозната пазарна цена, избрана с решение на КЕВР от 1 юли 2021 година, и средномесечната пазарна цена, избрана на „ пазар ден напред” на платформата на Българската самостоятелна енергийна борса.

Депутатите желаеха цената на силата, заплащана от избрани небитови консуматори, да не е по-ниска от тази, избрана от КЕВР.. Това трябваше да се отнася за общини, общински предприятия и търговски сдружения, включително детски градини и ясли, старешки домове и други общински обществени заведения, храмове, лечебни заведения и болнични заведения, университети и учебни заведения, в това число студентски общежития, музеи, библиотеки читалища театри и други културни обекти.

Предложението беше обезщетителният механизъм да работи шест месеца от 1 януари тази година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР