Проектът на Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021

...
Проектът на Програмата за храни и основно материално подпомагане 2021
Коментари Харесай

Проектът на новата Програма за храни е изпратен до Европейската комисия за одобрение

Проектът на Програмата за храни и главно материално подкрепяне 2021 – 2027 година е изпратен до Европейската комисия за публично утвърждение, откакто по-рано през седмицата беше признат от държавното управление.

България ще получи по Програмата 411 млн. лева за материална поддръжка на най-уязвимите групи, живеещи в беднотия и дълбока обществена изолираност.

Средствата, които ще бъдат обезпечени от Европейския обществен фонд + и националния бюджет, са съвсем два пъти повече по отношение на предходния програмен интервал (2014-2020 г.). Това ще разреши да бъдат разширени както целевите групи, по този начин и типовете помощ. Към познатото досега подкрепяне с пакети с хранителни артикули и топъл обяд ще бъде добавена поддръжка с хигиенични материали, бебешки артикули от първа нужда за новородени и кухня за деца от 10 месеца до 3 години.

Предвижда се другите типове поддръжка да доближат общо до над 600 000 души от уязвимите групи, които заради беднотия не могат да обезпечат прехраната и главните си витални потребности сами.
Партньорските организации са длъжни да дават на потребителите и съпътстващи ограничения, съобразени с самостоятелните им потребности и с акцент върху превъзмогване на обществената им изолираност.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР