Проектът на Кирил Петков и Асен Василев е събитие от

...
Проектът на Кирил Петков и Асен Василев е събитие от
Коментари Харесай

Слави Василев: Това е краят на Борисов, Доган, Пеевски и свързаните с тях лица

" Проектът на Кирил Петков и Асен Василев е събитие от голямо, генерационно значение за българската политика. От през днешния ден ставаме очевидци на новото потомство българи, скъсали с манталитета на прехода, закърмени с друго майчно мляко, които декларират себе си на политическата сцена ".

Това написа политологът Слави Василев.

" Те нямат нищо общо с класическия политик на прехода и това, в случай че питате мен, е чисто и просто началото на края на този непосилен за мнозина, интервал. Оттук следва да кажа няколко неща, тъй като множеството хора ме познават като политически наблюдаващ.

1) Човекът, който разреши това събитие да се реализира, се споделя Румен Радев. Той даде път на Кирил Петков. Той им даде независимост да работят със заръката и мандат да “осветляват истината”. Те го направиха, което на процедура съставлява входен билет за огромната политика.

2) Проектът на Петков/Василев радикално ще преобрази българската политческа реалност. Битката през идващите години няма да е сред ляво и дясно, а сред новата генерация политици и статуквото. Предстои да забележим по какъв начин партиите от последните два Народното събрание ще се нареждат по отношение на тях. Тези, които се разгласят за сътрудници, ще се развиват и ще порастват електорално, другите ще останат в изолираност и ще угаснат.

3) Проектът на Петков/Василев е краят на ГЕРБ и Движение за права и свободи такива, каквито ги познаваме. Това е краят на Борисов, Доган, Пеевски и обвързваните с тях лица;

4) Успехът на плана Петков/Василев ще е голям. Маркирам го тук, от няколио дни го дублирам по студия и вестници, ще продължа да го върша. Вярвам, че хората ще ги припознаят тъкмо по този начин, както ги описвам;

5) Ще отнеме известно време старите политици да осъществят това. В зависимист от техните реакции ще дефинират личната си политическа орис. В този смисъл, изненадата за някои, които се мислят за незаменими, ще е огромна.

Всичкото това ме оставя в действителност със смесени усеща, тъй като аз съм от хората, които имат вяра от доста време, че България няма да се оправи в случай че не се смени Конституцията и не се вкара ново ръководство, което да подсигурява баланс и равновесие сред управляващите. Смесените усеща са подбудени от събитието, че планът на Петков/Василев ще отсрочи вероятността за машабен ремонт на Конституцията, защото тези момчета може и да се оправят даже с тази система. Българският парламентаризъм основава прекомерно огромна централизация на власт на едно място, а когато тази система проработи в ръцете на способени, морални и можещи хора, тя би могла да произвжда резултати. В ръцете на политиците от остарялото потомство, видяхме до какво води тя.
Харватдските момчета ме изненадаха и аз от сърце им искам триумф! ", приключва Василев.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР