Проектът на британския премиер Тереза Мей да запази тесни икономически

Проектът на британския премиер Тереза Мей да запази тесни икономически ...

Тръмп: Планът на Мей за Brexit ще убие свободната търговия между Лондон и САЩ.


Проектът на британския премиер Тереза Мей да запази тесни икономически отношения с ЕС след Brexit "ще убие вероятно" възможността за сключване на споразумение за свободна търговия със САЩ. Това казва президентът на САЩ Доналд Тръмп в интервю за британския таблоид Sun, предадоха световните агенции.

"Ако сключат такова споразумение, ние ще имаме вземане-даване с Европейския съюз вместо с Великобритания, това вероятно ще убие споразумението", което Лондон така пламенно иска да сключи с Вашингтон, предупреждава Тръмп, цитиран от Франс прес.

Плановете на Мей за Brexit "определено ще засегнат търговията със САЩ , за жалост по негативен начин", добавя президентът, цитиран от Ройтерс. "Е добре, аз мисля, че сделката, която тя договаря, не е сделката, за която хората са гласували, това не е сделката, която бе поставена на гласуване на референдума", допълва Тръмп, цитиран от DPA.

"Споделих с Тереза, която аз харесвам, споделих с нея моето виждане за онова, което да се направи и как да се преговаря. Бих казал, че тя направи противното. Това е ОК, тя трябва да преговаря по най-добрия начин, който тя знае, но това определено ще засегне търговската сделка със САЩ", допълва Тръмп.

В интервюто Тръмп казва още, че бившият британски външен министър Борис Джонсън би бил страхотен премиер.Още по тематаБялата книга на Великобритания за Brexit получи предпазливо одобрение от БрюкселЕК: Малко вероятно е Brexit да се отрази на съществуващите финансови договори

"Не ги противопоставям един на друг. Просто казвам, че мисля, че той би бил страхотен премиер. Мисля, че той има необходимите способности да успее", казва Тръмп, цитиран от Ройтерс. Тръмп признава, че уважава много Джонсън, че го харесва много и че той е "много талантливо момче", допълват Асошиейтед прес и ТАСС. Президентът заявява, че е много натъжен, че Джонсън е напуснал правителството и казва, че се надява, че той ще се върне в даден момент.

"Мисля, че той е страхотен представител на вашата страна", допълва той.

В интервюто той описва Тереза Мей като "хубав човек" и подновява критиките си срещу кмета на Лондон Садик Хан, който, според него, върши "ужасна" работа при управлението на британската столица.

Тръмп казва още, че не се чувства добре дошъл в Лондон и че упреква за това Хан, предаде АП. Той споделя, че е бил информиран, че протестиращи ще пуснат над площада с парламента в Лондон огромен балон с бебе с лика на Тръмп. Пред таблоида Тръмп казва, че поради тази причина ще прекара толкова малко време в Лондон. "Смятам, че когато те пускат балони, за да ме накарат да се почувствам не добре приет, няма причина да отивам в Лондон", казва той.
12»-->Още по темата:ЕвропаДоналд Тръмпикономиката на ВеликобританияТереза МейBrexit

Последни новини Финалистът на Световното първенство мечтае за еврозонатаФиналистът на Световното първенство мечтае за еврозонатаграфикаНовата директива – не традиционно, а банкиране в удобство на клиентитеНовата директива – не традиционно, а банкиране в удобство на клиентитеПреглед на печата за 13 юлиПреглед на печата за 13 юлиFacebook и Amazon издигнаха Nasdaq до най-високото му ниво в историятаFacebook и Amazon издигнаха Nasdaq до най-високото му ниво в историятаграфикаТръмп е готов да помага на страни от НАТО да купуват оръжия от САЩТръмп е готов да помага на страни от НАТО да купуват оръжия от САЩ1Завръщането на Гърция на дълговите пазари предизвиква нови вълненияЗавръщането на Гърция на дълговите пазари предизвиква нови вълненияСтраните от еврозоната са готови да отпуснат последен транш от помощта за ГърцияСтраните от еврозоната са готови да отпуснат последен транш от помощта за ГърцияКак небостъргач в Маями се възползва от икономическата несигурност в Турция?Как небостъргач в Маями се възползва от икономическата несигурност в Турция?Бялата книга на Великобритания за Brexit получи предпазливо одобрение от БрюкселБялата книга на Великобритания за Brexit получи предпазливо одобрение от Брюксел Още по тематаБялата книга на Великобритания за Brexit получи предпазливо одобрение от БрюкселБялата книга на Великобритания за Brexit получи предпазливо одобрение от БрюкселМей се отказа от искането за лесен достъп на британските банки до пазарите на ЕСМей се отказа от искането за лесен достъп на британските банки до пазарите на ЕСТръмп очаква срещата с Путин да е „по-лесна“ от тази със съюзниците в НАТОТръмп очаква срещата с Путин да е „по-лесна“ от тази със съюзниците в НАТОСрещата на НАТО като трибунал срещу ГерманияСрещата на НАТО като трибунал срещу Германия2ЕК: Малко вероятно е Brexit да се отрази на съществуващите финансови договориЕК: Малко вероятно е Brexit да се отрази на съществуващите финансови договориАнгела Меркел: Още си спомням съветската окупация на ГерманияАнгела Меркел: Още си спомням съветската окупация на Германия6Тереза Мей, която отказва да се предадеТереза Мей, която отказва да се предадеКралската сватба и климатът подкрепиха икономиката на Великобритания през майКралската сватба и климатът подкрепиха икономиката на Великобритания през майграфикаТереза Мей назначи Джереми Хънт за външен министърТереза Мей назначи Джереми Хънт за външен министърКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментар
Моля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар!
 ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар
Още от Свят Тръмп: Планът на Мей за Brexit ще убие свободната търговия между Лондон и САЩТръмп: Планът на Мей за Brexit ще убие свободната търговия между Лондон и САЩФиналистът на Световното първенство мечтае за еврозонатаФиналистът на Световното първенство мечтае за еврозонатаFacebook и Amazon издигнаха Nasdaq до най-високото му ниво в историятаFacebook и Amazon издигнаха Nasdaq до най-високото му ниво в историятаНАЙ-ЧЕТЕНИ|НАЙ-КОМЕНТИРАНИКой ще бъде печеливш от търговската война между САЩ и Китай?2Тръмп е готов да помага на страни от НАТО да купуват оръжия от САЩ1Завръщането на Гърция на дълговите пазари предизвиква нови вълненияFacebook и Amazon издигнаха Nasdaq до най-високото му ниво в историятаграфикаДраги попари гръцките надежди за участие в количествените облекчения18Русия се е опитала да влияе върху преговорите за името на Македония?16Американският боклук започва да вон

Източник: investor.bg