Проектът Espai Barça, който касае модернизирането на пространството около стадион

...
Проектът Espai Barça, който касае модернизирането на пространството около стадион
Коментари Харесай

С 28 млн. EUR обновяват част от известен град

Проектът Espai Barça, който касае модернизирането на пространството към стадион Камп Ноу, получи „ зелена светлина” от общинските управляващи на Барселона. Работите по обновяването ще стартират през първото полугодие на 2020 година Инвестицията е на стойност 28 млн. EUR и тя ще бъде платена напълно от клуб „ Барса”.

Проектът включва облагородяването на 111 000 кв.м открити пространства, в това число урбанизиране на улиците, разширение на зелените пространства. Улиците ще бъдат ремонтирани и разширени, за възстановяване изискванията както за колите, по този начин и за пешеходците. Ще бъдат направени и повече велоалеи.

Градският съвет на каталунската столица съобщи, че ще продължи взаимната работа с футболния клуб във връзка с разширението на подземните гаражи, в които се възнамерява да могат да паркират 3200 коли, 1000 мотора и 700 велосипеда. Плановете включват и ремонт на Камп Ноу и строителството на замък на спорта „ Блауграна”, както и построяването на три небостъргача, в които ще има офиси, хотели и магазини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР