Проектът е реализиран в българска детска градина и събира на

...
Проектът е реализиран в българска детска градина и събира на
Коментари Харесай

Деца се учат на ценности в мини-град, изграден изцяло от тях

Проектът е осъществен в българска детска градина и събира на 30 кв. метра всичко належащо за действието на един благополучен град

 
-->
Децата от частната детска градина “Доверие ” в гр. София са построили същински мини – град с домове, магазини, институции и всичко останало, с цел да се усещат щастливи в него. Той се назовава “Града на щастливите хора ” и е основан благодарение на просветителните артикули. Благодарение на плана подрастващите освен са се срещнали с устройството на града, другите специалности в него и потребността от положително ръководство, а и са почнали да се учат на прочувствена просветеност и полезностите на гражданското общество.

Реално планът, който е осъществен по метода “учене посредством игра ” и “учене посредством прекарване ”, е залегнал в основата на гражданското обучение за най-малките. Екипът на детската градина се стреми да не лимитира децата в границите на предстоящото и допустимото, а да им дава независимост да опитват. Резултатът е цялостен нов град, който въпреки и да не може да бъде открит на картата на България, ще си остане вечно в спомените на децата, взели участие в построяването му.

На повърхност от 30 кв.м те са разположили всичко, което съгласно тях на хората им е недобходимо, с цел да бъдат щастливи– магазин със лична зеленчукова градина, книжарница, уютни домове и паркинг, детска градина и учебно заведение. За да бъдат в сигурност – полиция, пожарна и болница, както и детска площадка, въртележка и зоологическа градина, където да се забавляват.

Има даже централен площад, който води към постройката на Общината, където множеството прозорчета въплъщават обособените административни отдели. Децата свободно описват, че с цел да работи добре и в синхрон, градът има потребност от положително ръководство и кмет. Те знаят и за специалностите на хората, които работят в щастливия град.

„ Заниманията с LEGO развиват в децата прочувствената просветеност и слагат основите на тяхното гражданско обучение. Чрез играта те научават специалностите, тяхното значение и значимост, по какъв начин всяка от тях може да способства за щастието на жителите “, споделя Валентина Венкова от, просветителна организация, която партнира в плана.

Подобни игри се оказват извънредно привлекателни и за родителите, които, идвайки да поиграят с децата си, се връщат обратно в своето детство и се трансформират още веднъж в деца. Екипът на детската градина провежда голям брой тематични занимания за деца и родители. Съвместното им присъединяване дава на възрастните нови хрумвания по какъв начин да взаимодействат със своето дете и да прекарват по-голяма част от свободното си време дружно в общи занимания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР